Πράσινο Κίνημα: Διαχείριση του προσφυγικού, με εφαρμογή της φέρουσας ικανότητας κάθε περιοχής
20 June 2021
Πράσινο Κίνημα: «Έγκλημα» η έλλειψη Εθνικού Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού
21 June 2021

Πράσινο Κίνημα: Στήριξη των Μουσικών και του Πολιτισμού σε αυτήν την τόσο δύσκολη περίοδο

Το Πράσινο Κίνημα με αφορμή τη σημερινή Ημέρα Μουσικής θέλει να στείλει μήνυμα στήριξης στους μουσικούς και γενικότερα στους ανθρώπους του Πολιτισμού, που τόσο επλήγησαν από την πανδημία.
Είναι ξεκάθαρη η θέση του Πράσινου Κινήματος ότι σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί η ενίσχυση που δόθηκε μέχρι στιγμή και να ενταχθεί άμεσα το σύνολο των εργαζόμενων της τέχνης στις αποζημιώσεις που θα δοθούν και οι οποίες θα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Παράλληλα, το Πράσινο Κίνημα αναγνωρίζει τον σπουδαίο ρόλο της μουσικής και των δημιουργών και αγωνίζεται ώστε και στη χώρα μας να υπάρχει απέναντί τους ο σεβασμός που έχουν και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Να θυμίσουμε ότι η Ημέρα Μουσικής καθιερώθηκε το 1982 στη Γαλλία με πρωτοβουλία του τότε υπουργού πολιτισμού Ζακ Λανγκ. Η Αθήνα, ως 1η Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, ήταν η πρώτη πόλη που γιόρτασε την ημέρα εκτός γαλλικών συνόρων, το 1985, με πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη.
Μέσα σε λίγα χρόνια, η Ημέρα της Μουσικής έφτασε να είναι ένας πραγματικός θεσμός, ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πολιτιστικό γεγονός που διεξάγεται κάθε 21 Ιουνίου σε περισσότερες από 22 χώρες, από την Ιρλανδία μέχρι το Καζακστάν και από τις Βαλτικές χώρες μέχρι την Κύπρο.
Ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικοί κατακλύζουν δημοτικούς χώρους, πλατείες, δρόμους, σταθμούς, πάρκα και διάφορους άλλους χώρους, παρουσιάζοντας αφιλοκερδώς συναυλίες απ’ όλο το μουσικό φάσμα. Δίνεται, έτσι, η ευκαιρία για μία ευρωπαϊκή πολιτιστική γιορτή που συμβάλλει ώστε να αναπτυχθούν πολιτιστικές ανταλλαγές και συνεργασίες ανάμεσα σε νέους και καθιερωμένους καλλιτέχνες από διαφορετικές χώρες.

Ρία Ακρίβου: Ο Πολιτισμός είναι πραγματική ανάγκη των πολιτών
Η Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Ρία Ακρίβου δήλωσε σχετικά: «Τη σημερινή Ημέρα, εκτός των άλλων, τιμάμε τη Μουσική και τους Μουσικούς. Το Πράσινο Κίνημα δίνει ξεχωριστή σημασία στη Μουσική και στον Πολιτισμό γενικότερα. Σε αυτό το πλαίσιο έχουμε ταχθεί υπέρ των αιτημάτων των καλλιτεχνών που έχουν πληγεί από την πανδημία. Ο Πολιτισμός είναι πραγματική ανάγκη όλων των πολιτών και θα πρέπει να του δοθεί το βάρος και οι πόροι που του αντιστοιχούν.»

Go Green με το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ
Παίρνουμε Θέση—Η Πολιτική στην Πράξη

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: