Ολυμπιακοί Αγώνες: Μέγας Χρήστου στον τελικό των 100μ. ύπτιο
29 July 2024
Δ. Αγγελάκος στη «Ν»: Επενδύσεις άνω των 300 εκατ. της Angel Yachts σε πολυτελείς θαλαμηγούς
29 July 2024

«Πράσινο Σημείο» Δήμου Καρδίτσας: Αναμονή και υπομονή για μεταφορά στο νέο ΕΣΠΑ

Στην αναμονή εδώ και δύο περίπου χρόνια βρίσκεται η έναρξη εργασιών για το «Πράσινο Σημείο» που εγκρίθηκε να κατασκευαστεί στο Δήμο Καρδίτσας.

Ήταν 6 Σεπτεμβρίου του 2022, όταν είχε ανακοινωθεί από τον Δήμο Καρδίτσας η ένταξη της πρότασης του Δήμου, μέσω σχετικού δελτίου τύπου και είχε χαρακτηρισθεί μεγάλη επιτυχία, που όμως, μέχρι τώρα τουλάχιστον, δεν έχει ξεκινήσει καν η διαδικασία να πάρει «σάρκα και οστά».

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε το KarditsaLive.Net τόσο από αιρετούς όσο και από υπηρεσιακούς παράγοντες, το έργο δεν έχει εγκαταλειφθεί. Είναι από αυτά που μεταφέρονται από το παλιό ΕΣΠΑ, όπου και ήταν ενταγμένο, στο νέο ΕΣΠΑ (2021-2027) απ’ όπου και θα χρηματοδοτηθούν, με το συγκεκριμένο να έχει συνολικό προϋπολογισμό 2,4 εκατ. ευρώ, μαζί με το δίκτυο βιοαποβλήτων.

Η μεταφορά, τονίσθηκε είναι βέβαιη όπως και για μία σειρά άλλα έργα που δεν υλοποιήθηκαν με το παλιό ΕΣΠΑ. Είναι όμως και μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο, πόσο μάλλον που για το «Πράσινο Σημείο» δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί η μεταφορά. Όταν αυτό γίνει θα αρχίσουν άμεσα και οι διαδικασίες κατασκευής.

Σημειώνουμε πως από το Γραφείο του Δημάρχου ενημερωθήκαμε πως γενικότερα για έργα αναλόγου περιεχομένου υπήρξε μία καθυστέρηση στην διαδικασία προώθησής τους σε πανελλαδικό επίπεδο, το προηγούμενο διάστημα.

Να θυμίσουμε εδώ πως το “Πράσινο Σημείο” προσφέρει τη δυνατότητα χωριστής συλλογής υλικών τα οποία μπορεί να οδηγηθούν προς ανακύκλωση ή επαναχρησιμοποίηση.

Η δημιουργία του περιλαμβάνει την κατασκευή των κτιριακών έργων και έργων υποδομής, την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού για τη λειτουργία του, όπως αποθηκευτικά μέσα και εξοπλισμό διαχείρισης των υλικών και τη σύνδεσή του με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας.

Το κεντρικό “Πράσινο Σημείο” Καρδίτσας θα εξυπηρετεί κύρια την πόλη των Καρδίτσας και κοντινούς οικισμούς, σε ένα συνολικό πληθυσμό των 43.590 κατοίκων.

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%C2%AB%CF%80%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%BD%CE%BF-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CE%BF%C2%BB-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%AE-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CE%B5%CF%83%CF%80%CE%B1

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: