Πλημμύρισαν 2.000 στρέμματα καλλιεργειών
6 July 2020
17 τροχαία με δύο νεκρούς τον Ιούνιο στην Θεσσαλία
6 July 2020

Πράσινο Ταμείο: 172 δήμοι υπέβαλαν 197 προτάσεις για χρηματοδότηση

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη συμμετοχή η υποβολή προτάσεων των δήμων στο Πρόγραμμα «Περιβαλλοντικό ισοζύγιο – Αστική Αναζωογόνηση 2019-2020» του Πράσινου Ταμείου, συνολικού προϋπολογισμού 55 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα από τις 2 Δεκεμβρίου 2019 που ξεκίνησε το πρόγραμμα έως 26 Ιουνίου 2020, που ολοκληρώθηκε η διαδικασία των αιτήσεων, 172 δήμοι υπέβαλαν προτάσεις για 197 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 90,71 εκατ. ευρώ, σημαντικό μέρος εκ των οποίων καλύπτεται και από ίδιους πόρους των δήμων.

Μέχρι σήμερα δε έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα 21 προτάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 9,52 εκατ. ευρώ με συνολικό ποσό χρηματοδότησης από το Ταμείο 5,12 εκατ. ευρώ.

Η τεχνική αξιολόγηση και οι εντάξεις και των υπόλοιπων προτάσεων για όλη την Ελλάδα θα συνεχιστούν και αναμένεται να ολοκληρωθούν, σύμφωνα με το Πράσινο Ταμείο, μέσα στο προσεχές τρίμηνο.

Εντός του καλοκαιριού «δεύτερη ευκαιρία»

Ειδικά για τους δήμους που δεν πρόλαβαν να υποβάλουν πρόταση έργου λόγω των ειδικών συνθηκών του προηγούμενου τριμήνου με τον Covid-19, θα ακολουθήσει μέσα στο καλοκαίρι δεύτερη ευκαιρία με τη Β΄ φάση του ίδιου προγράμματος.

Υπενθυμίζεται ότι το Πρόγραμμα έχει συνολικό προϋπολογισμό 55 εκατ. ευρώ και ξεκίνησε στις 2 Δεκεμβρίου 2019, είχε αρχική ημερομηνία λήξης προθεσμίας την 8η Μαΐου 2020, αλλά λόγω των ειδικών συνθηκών του κορωνοϊού παρατάθηκε ως τις 26 Ιουνίου 2020, για να διευκολυνθούν οι δήμοι να ολοκληρώσουν τις προτάσεις τους.

Για τη σημαντική συμμετοχή υποβολής προτάσεων από του Δήμους, ο πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου, Στάθης Σταθόπουλος δήλωσε:

«Ευχαριστούμε τους δήμους όλης της χώρας, τις δημοτικές αρχές και τις τεχνικές τους υπηρεσίες για την ανταπόκρισή τους.
Η πρόσκληση αυτή ήταν μια ακόμα απόδειξη της αλληλένδετης σχέσης Πράσινου Ταμείου και Αυτοδιοίκησης.
Το Πράσινο Ταμείο είναι ένα πολύτιμο εργαλείο ώστε να βιώνουν οι πολίτες με μετρήσιμο έργο τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους στις γειτονιές τους».

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: