Καλαμάτα: Συγκλονίζει η ανάρτηση ανεμβολίαστου 41χρονου πριν πεθάνει από κορονοϊό – “Μακάρι ο Θεός να μην με πάρει ακόμα μαζί του”
19 January 2022
Ενημέρωση για την κρατική οικονομική ενίσχυση σεισμοπλήκτων
20 January 2022

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Απόδοση ευθυνών στους εμπλεκόμενους όσο “ψηλά” και αν βρίσκονται

Ανακοίνωση του κόμματος για την υπόθεση βιασμού στη Θεσσαλονίκη
ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Απόδοση ευθυνών στους εμπλεκόμενους όσο “ψηλά” και αν βρίσκονται

Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ παρακολουθεί την εξέλιξη της πολύκροτης υπόθεσης βιασμού στην Θεσσαλονίκη και στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα για την ανάγκη της απόλυτης διαλεύκανσης της υπόθεσης. Είναι αυτονόητο ότι η Δικαιοσύνη θα πρέπει να φτάσει μέχρι τέλους την υπόθεση. Να τιμωρηθεί κάθε ένοχος και να εξαρθρώσουν κυκλώματα που σχεδιάζουν και υλοποιούν παρόμοιες εγκληματικές δράσεις.
Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ χαιρετίζει την εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα, να ερευνηθούν όλα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, τα τελευταία 24ωρα και να αναλάβει την εποπτεία της έρευνας, εισαγγελέας Εφετών.
Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός επί της ουσίας ζητά έρευνα σε βάθος στο ανώτερο επίπεδο, όπως άλλωστε η ιδιαιτερότητα, η βαρύτητα και η σοβαρότητα της ποινικής απαξίας των αναφερομένων – καταγγελλόμενων επιτάσσει.
Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ υπογραμμίζει ότι είναι χρέος όλων μας, κάθε συνειδητοποιημένου και ευαισθητοποιημένου πολίτη, να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να αντιμετωπίζονται αυτά τα επικίνδυνα φαινόμενα. Είναι η ώρα να φωνάξουμε «ως εδώ» στις πράξεις βίας, να ανιχνεύσουμε τις γενεσιουργές αιτίες του φαινομένου, να δράσουμε αποτρεπτικά και να προστατεύσουμε αποτελεσματικά τα θύματα.
Για να γίνει δυνατό κάτι τέτοιο χρειάζεται να σπάσει η σιωπή όλων, να πέσει φως σε κάθε πτυχή. Χωρίς αντίδραση και της κοινωνίας δεν μπορεί να μπει τέλος στον αρρωστημένο αυτό φαύλο κύκλο.
Γενικότερα, το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ έχει ζητήσει με επίσημες ανακοινώσεις του, οι αρμόδιες αρχές να αναλάβουν συγκεκριμένες δράσεις και σειρά πρωτοβουλιών που θα συμβάλουν στην προσπάθεια αντιμετώπισης της βίας σε όλες τις μορφές της. Σε αυτό το πλαίσιο ανήκει και η πρόταση του κόμματος να χρηματοδοτηθούν ξενώνες και συμβουλευτικά κέντρα για την υποστήριξη γυναικών θυμάτων βίας και βιασμών.

Η συμπρόεδρος του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Ρία Ακρίβου δήλωσε σχετικά: “Η υπόθεση της Θεσσαλονίκης φέρνει ξανά στο προσκήνιο, με τραγικό τρόπο, τη βια κατά των γυναικών και την ανισότητα που βιώνουν οι γυναίκες στην πατριαρχική κοινωνία. Το Πράσινο Κίνημα στέκεται με αλληλεγγύη σε όλες τις γυναίκες και απαιτεί την απόδοση ευθυνών σε όλους τους εμπλεκόμενους, όσο “ψηλά” και να βρίσκονται. Παραμένει πρώτη μας προτεραιότητα η δημιουργία δομών περίθαλψης και υποστήριξης των κακοποιημένων γυναικών.
Είναι καθήκον όλων μας να εργαστούμε συλλογικά και συντονισμένα για την πλήρη εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Θα πρέπει να αποτελεί επιδίωξή μας η ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου, η καλλιέργεια μηδενικής ανοχής στη βία και η ανάληψη δράσης για να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό δίκτυ κοινωνικής προστασίας για όλες τις γυναίκες.”

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: