Δήμος Βόλου: 7.000 άτομα σε ακραία φτώχεια
3 November 2020
Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στη Λάρισα
4 November 2020

Πράσινο Κίνημα: Δεν υπάρχει το 2020 καλύτερο υλικό από το τσιμέντο για την Ακρόπολη;

Το Πράσινο Κίνημα συμμερίζεται τις αντιδράσεις που προκάλεσε το τσιμέντο που στρώθηκε στην Ακρόπολη και προκάλεσε σοκ και αποστροφή στην πλειοψηφία των πολιτών.
Οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο αποκαλύπτουν διαδρομές εντός του αρχαιολογικού χώρου στρωμένες με τσιμέντο, δομικό υλικό αταίριαστο στο ύφος του μνημείου. Για εμάς κάθε παρέμβαση, πρέπει να σεβαστεί το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον. Πολύ περισσότερο όταν αφορά στην Ακρόπολη…
Το Πράσινο Κίνημα αδυνατεί να δεχτεί ότι το 2020 δεν υπάρχει η δυνατότητα χρήσης άλλων υλικών περισσότερο φιλικά προς το περιβάλλον τα οποία αισθητικά εναρμονίζονται με το χώρο.
Επίσης, είναι απαράδεκτο το Υπουργείο Πολιτισμού να απαντά με ανακοινώσεις σε ειρωνικό τόνο. Τουλάχιστον, επανήλθε και ουσιαστικά παραδέχτηκε ότι η εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ και η επιλογή του συγκεκριμένου υλικού για τη διαμόρφωση των διαδρομών ήταν πρόσχημα.
Το Πράσινο Κίνημα ευελπιστεί να ισχύει η διαβεβαίωση του ΥΠΠΟ ότι θα συνεχιστεί η έρευνα για την επιλογή υλικού για τις άλλες διαδρομές στην Ακρόπολη.
Σε δήλωσή του ο Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος, Κωστας Καλογρανης δήλωσε σχετικά: “Το Ελληνικό Κράτος μέχρι σήμερα είχε δείξει μια πλήρη αδιαφορία στο δικαίωμα των ΑΜΕΑ να επισκεφθούν τον Αρχαιολογικό Χώρο, όπου μόνο αρτιμελή άτομα ανέβαιναν. Όμως η παρέμβαση θα έπρεπε να είναι πιο ταιριαστή με τον ιερό αυτό χώρο. Έπρεπε η παρέμβαση να συνάδει με το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον. Το ότι προϋπήρχε τσιμέντο, δεν είναι δικαιολογία…”

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: