Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Θεσσαλίας: Οδηγίες για την πρόληψη και προστασία από δασικές πυρκαγιές
7 June 2023
Καιρός: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις- Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας
7 June 2023

Προαναγγελία συζήτησης για τη διασπορά των μαθητών ρομά σε σχολεία του Δήμου Σοφάδων

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σοφάδων θα κληθεί σύντομα να συζητήσει το τι ισχύει με την μεταφορά μαθητών από το 4ο Δημοτικό σχολείο Σοφάδων σε άλλα σχολεία του Δήμου και ειδικότερα αυτά που κινδυνεύουν με υποβάθμιση.

Το θέμα θίχθηκε στην συνεδρίαση της Τρίτης 6 Ιουνίου, από τον κ. Αγγελόπουλο, που ζήτησε να πληροφορηθεί με ποιου την απόφαση θα γίνουν εγγραφές μαθητών ρομά στο Δημοτικό Σχολείο Καρποχωρίου.

Απαντώντας ο κ. Σκάρλος είπε ότι υπήρξαν πολλές συσκέψεις παρουσία του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και με σχολικές επιτροπές, εκπαιδευτικούς και εμπλεκόμενους φορείς. Τις αποφάσεις για εγγραφές τις παίρνει, τόνισε ο δήμαρχος, τις λαμβάνει η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση που επιχειρεί μία διασπορά σε σχολεία που πρόκειται να υποβαθμισθούν. Ανάμεσα σε αυτά έγινε συζήτηση και για τα σχολεία Ανάβρας και Κέδρου, με τα έξοδα μετακίνησης να καλύπτονται από την περιφέρεια.

Εγώ, συνέχισε ο κ. Σκάρλος, πρότεινα να γίνει διασπορά σε ολόκληρο το νομό, αλλά θα πρέπει και οι τοπικές κοινωνίες να αποφασίσουν τι θέλουν. Δεν μπορεί, διευκρίνισε, να έχει 22 παιδιά το σχολείο στην Ανάβρα και να θέλουμε να είναι εξατάξιο.

Όπως επισημάνθηκε από τον κ. Αγγελόπουλο το θέμα έχει δημιουργηθεί μετά την απόφαση του υπουργείου  για σύνδεση των επιδομάτων που λαμβάνουν οι οικογένειες ρομά με την φοίτηση των παιδιών στο σχολείο και την ολοκλήρωση τουλάχιστον της τρίτης γυμνασίου.

Στο 4ο Δημοτικό, που είναι αμιγώς ρομά, όπως παραδέχθηκε και ο δήμαρχος είναι εγγεγραμμένα, από διάφορα χρόνια, 380 παιδιά και έχει χωρητικότητα 180. Η διαφορά των δύο αριθμών αντικατοπτρίζει και την ένταση του προβλήματος, με τον κ. Αγγελόπουλο να μιλά για μία δύσκολη κατάσταση.

Καταληκτικά ο δήμαρχος έκρινε πως απαιτείται να γίνει αναλυτική συζήτηση και να παρουσιαστούν όλες οι διαστάσεις του θέματος και προανήγγειλε συζήτηση στο Σώμα παρουσία του Διευθυντή πρωτοβάθμιάς Εκπαίδευσης κ. Γκόλτσου. 

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%83%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%AC-%CF%83%CE%B5-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%BF%CF%86%CE%AC%CE%B4%CF%89%CE%BD

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: