Καιρός: Πολικές θερμοκρασίες το πρωί στα βόρεια – Πού χρειάζονται αλυσίδες λόγω χιονιού
14 January 2024
Ηλιούπολη: Ξυλοκόπησαν και λήστεψαν ανήλικο – Συνελήφθη 14χρονος
14 January 2024

Προγραμματικές συμβάσεις της ΔΕΥΑ Σοφάδων με το Δίκτυο πόλεων για υλοποίηση έργων

Φορέας υλοποίησης δύο έργων που αφορούν στην ΔΕΥΑ Σοφάδων κατέστη το Δίκτυο Πόλεων μετά από προγραμματικές συμβάσεις που υπεγράφησαν μεταξύ των δύο πλευρών.

Σύμφωνα με τις προβλεπόμενες ρυθμίσεις, απαιτείται η επιβεβαίωση της διαχειριστικής επάρκειας και επιχειρησιακής ικανότητας των φορέων υλοποίησης (Δικαιούχων) συγχρηματοδοτούμενων έργων πριν από την ανάληψη της ευθύνης εκτέλεσης έργων, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος που τίθεται για την αποτελεσματική και αποδοτική διοίκηση και διαχείριση των συγχρηματοδοτούμενων έργων.

Ο κύριος των πράξεων που είναι η ΔΕΥΑ Σοφάδων δεν καλύπτει τις απαιτήσεις για την εκτίμηση της διοικητικής και επιχειρησιακής ικανότητας, σε αντίθεση με το Δίκτυο Πόλεων που θα αναλάβει τον συγκεκριμένο ρόλο, για λογαριασμό της Δημοτικής Επιχείρησης.

Το ΔΕΠΑΝ αποτελεί Δίκτυο Πόλεων, τα μέλη του οποίου είναι Περιφέρειες, Δήμοι και Επιχειρήσεις Ο.Τ.Α. από όλη την ελληνική επικράτεια, που συνεργάζονται για την κάλυψη των αναγκών τους και την βελτίωση της λειτουργίας και αποδοτικότητάς τους, μέσα από την ανάπτυξη πρωτοποριακών λύσεων και την εξεύρεση βέλτιστων πρακτικών από διάφορους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Ένας από τους βασικούς σκοπούς του ΔΕΠΑΝ είναι να παρέχει Τεχνική Υποστήριξη σε Φορείς υλοποίησης αναπτυξιακών έργων και δράσεων, με στόχο τη βελτίωση της διοικητικής και διαχειριστικής τους ικανότητας, την ωρίμανση και υποβολή προτάσεων για ένταξη έργων σε τομεακά και περιφερειακά προγράμματα, καθώς και τη διαχείριση και υλοποίηση αυτών έως και την ολοκλήρωσή τους.

Στην ουσία το Δίκτυο πόλεων θα κινήσει και θα υλοποιήσει όλες εκείνες τις διαδικασίες που απαιτούνται για να μπουν τα έργα σε πορεία υλοποίησης μέχρι και την ολοκλήρωση αυτής.

Η πρώτη πράξη φέρει τον διακριτικό τίτλο «Αποκατάσταση και συντήρηση του βιολογικού καθαρισμού Σοφάδων» και χωρίζεται σε δύο υποέργα.

Το υποέργο 1 είναι «Επισκευές και αντικαταστάσεις εξαρτημάτων και υλικών στον υποσταθμό του βιολογικού καθαρισμού και στον πίνακα μέσης τάσης» προϋπολογισμού 79.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ και το υποέργο 2 είναι «Αντικατάσταση του Η/Ζ Βιολογικού Καθαρισμού Σοφάδων», προϋπολογισμού 21.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ.

Σύμφωνα με την σύμβαση που υπογράφτηκε τα έργα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο στο τέλος του 2025.

Η δεύτερη πράξη έχει τον διακριτικό τίτλο «Κάλυψη αναγκών διαχείρισης πλημμύρας(Daniel) στη ΔΕΥΑ Σοφάδων» και περιλαμβάνει 14 υποέργα ήτοι:

Υποέργο 1: Προμήθεια για την αποκατάσταση βλάβης σε αντλιοστάσιο ύδρευσης στο Μελισσοχώρι συνεπειών της πλημμύρας «DANIEL» (6.050,00€) χωρίς ΦΠΑ.

Υποέργο 2 Εργασίες για την αποκατάσταση βλάβης σε αντλιοστάσιο ύδρευσης στο Μελισσοχώρι για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πλημμύρας «DANIEL» (600,00€) χωρίς ΦΠΑ.

Υποέργο 3: Προμήθεια για την αποκατάσταση βλάβης σε αντλιοστάσιο ύδρευσης και στον υδατόπυργο στην Κυψέλη συνεπειών της πλημμύρας «DANIEL» (4.685,00€) χωρίς ΦΠΑ.

Υποέργο 4: Εργασίες για την αποκατάσταση βλάβης σε αντλιοστάσιο ύδρευσης στην Κυψέλη για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πλημμύρας «DANIEL» (500,00€) χωρίς ΦΠΑ.

Υποέργο 5: Προμήθεια ύδρευσης για αποκατάσταση βλάβης στον υδατόπυργο στη Ματαράγκα συνεπειών της πλημμύρας «DANIEL» (1.190,00€) χωρίς ΦΠΑ.

Υποέργο 6: : Προμήθεια υλικών ύδρευσης για αποκατάσταση βλαβών στα δίκτυα ύδρευσης συνεπειών της πλημμύρας «DANIEL» (2.300,76€) χωρίς ΦΠΑ.

Υποέργο 7: Εργασίες για τον καθαρισμό των δεξαμενών ύδρευσης και υδατόπυργων στις ΔΕ Σοφάδων και Άρνης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πλημμύρας «DANIEL» ώ (10.000,00€) χωρίς ΦΠΑ.

Υποέργο 8: Εργασίες για τον καθαρισμό των δεξαμενών ύδρευσης και υδατόπυργων στις δεξαμενές Μενελαΐδας, Ταμασίου και Ρεντίνας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πλημμύρας «DANIEL» (10.000,00€) χωρίς ΦΠΑ.

Υποέργο 9: Εργασίες απόφραξης αγωγών και φρεατίων αποχέτευσης ομβρίων και ακαθάρτων στην έδρα του Δήμου, στον νέο οικισμό Ρομά, στο Μασχολούρι, στη Λουτροπηγή και στην Αχλαδιά για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πλημμύρας «DANIEL» (4.000,00€) χωρίς ΦΠΑ.

Υποέργο 10: Προμήθεια υλικών ύδρευσης για αποκατάσταση βλαβών στα δίκτυα ύδρευσης συνεπειών της πλημμύρας «DANIEL» (1.342,30€) χωρίς ΦΠΑ.

Υποέργο 11: Εργασίες για τον καθαρισμό υδρευτικών γεωτρήσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πλημμύρας «DANIEL» (15.600,00€) χωρίς ΦΠΑ.

Υποέργο 12: Μίσθωση Μηχανημάτων Έργου (με τον/τους χειριστές) για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πλημμύρας «DANIEL». (10.000,00€) χωρίς ΦΠΑ.

Υποέργο 13: Αποκαταστάσεις Ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού Βιολογικού καθαρισμού Σοφάδων. (405.900,00€) χωρίς ΦΠΑ.

Υποέργο 14: Λοιπές αποκαταστάσεις Βιολογικού καθαρισμού Σοφάδων (έργα πολιτικού μηχανικού) λόγω της πλημμύρας που σημειώθηκε στον Βιολογικό Καθαρισμό Σοφάδων, κατά την κακοκαιρία «DANIEL» (27.800,00€) χωρίς ΦΠΑ.

Σε ότι αφορά τον χρόνο αποπεράτωσης και σε αυτή την περίπτωση πρέπει να παραδοθούν το αργότερο μέχρι τέλος Δεκεμβρίου 2025.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CE%B5%CF%85%CE%B1-%CF%83%CE%BF%CF%86%CE%AC%CE%B4%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CF%84%CF%85%CE%BF-%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%AD%CF%81%CE%B3%CF%89%CE%BD

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: