Εκατοντάδες ταξιδιώτες εγκλωβισμένοι σε αεροδρόμια της Κολομβίας και του Περού
1 March 2023
Σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη-Πληροφορίες για 8 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες
1 March 2023

Προμελέτη για Μουσείο Καπνού – Πολυχώρο θα εκπονήσει το ΕΒΕ (+Φώτο +Βίντεο)

Στην εκπόνηση προμελέτης για την κατασκευή Μουσείου Καπνού – Πολυχώρου στο χώρο των Καπναποθηκών στο πλαίσιο της προσπάθειας αξιοποίησής τους προχωρά το Επιμελητήριο Καρδίτσας.

Το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. το απόγευμα της Τρίτης (28/2) με βάση και την σχετική εισήγηση του μέλους κ. Πετρ. Παπαδάκου, σύμφωνα με την οποία στόχος της προμελέτης που θα αφορά ένα νέο κτίριο 500 τ.μ. είναι να έχει το ΕΒΕ μια τεκμηριωμένη πρόταση για την αξιοποίηση του χώρου που του έχει παραχωρηθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και παράλληλα να έχει την δυνατότητα να αξιοποιήσει κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα- με άμεση στόχευση στο νέο Leader- για να εντάξει τη μελέτη κατασκευή του κτιρίου.

.Η προμελέτη θα  περιλαμβάνει Αρχιτεκτονικά, Στατικά, Δομικά και Θέρμανση –Κλιματισμό και ο προϋπολογισμός της θα είναι 5.000€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ

Για την σύνταξή της θα απαιτηθεί και η συνδρομή της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Καρδίτσας  από την οποία υπάρχει θετική διάθεση για την παροχή τεχνικής βοήθειας.

Κατά τη συζήτηση του θέματος εκφράστηκαν κάποιες επιφυλάξεις από τους κ.κ. Γ. Κατσίκη, Γ. Ντενίση και Απ. Μπράχο που είχαν να κάνουν κυρίως με το αν υπάρχει ξεκάθαρο σχέδιο για την συνολική αξιοποίηση του χώρου, ώστε αφενός να μην υπάρξουν καθυστερήσεις καθώς το 2024 εκπνέει η προθεσμία που δόθηκε από το ΥΠΑΑΤ στο ΕΒΕ για την αξιοποίηση των καπναποθηκών με ορατό τον κίνδυνο να χαθεί η έκταση αν δεν προχωρήσει κάποιο σχετικό έργο και αφετέρου να μην δαπανηθούν χρήματα που θα πάνε χαμένα. Ως προς το τελευταίο οι κ.κ. Ντενίσης και Μπράχος υπενθύμισαν στο Σώμα το αποτυχημένο εγχείρημα παλιότερων διοικήσεων να προχωρήσουν στην κατασκευή επιμελητηριακού κτιρίου στον ίδιο χώρο, στόχο για τον οποίον δαπανήθηκαν για άδειες 50.000-70.000 ευρώ χωρίς κάποιο αποτέλεσμα.

.Τελικά η πρόταση της εκπόνησης προμελέτης εγκρίθηκε ομόφωνα ενώ ομόφωνα εγκρίθηκε και το δεύτερο σκέλος του θέματος που αφορούσε την περίφραξη του χώρου. Έτσι το ΕΒΕ θα προχωρήσει σε μειοδοτικούς διαγωνισμούς για την σύνταξη της προμελέτης ενός κτιρίου μέχρι 500 τ.μ έναντι ποσού με ΦΠΑ και για την περίφραξη του χώρου που θα έχει συνολικό μήκος 945 μέτρα  με  βάση  20 πόντους τσιμέντο κάτω από το έδαφος και 30 πόντους πάνω από αυτό και 2 μέτρα σωλήνα με κόστος έως 22.000 ευρώ με ΦΠΑ.

Η περίφραξη θα συνδυαστεί με την τοποθέτηση καμερών αλλά κι υπηρεσιών security θέματα για τα οποία θα ληφθουν αποφάσεις σε προσεχείς συνεδριάσεις.

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CF%84%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%80%CE%BD%CE%BF%CF%8D-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%85%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%BF-%CE%B8%CE%B1-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%BF%CE%BD%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%B2%CE%B5-%CF%86%CF%8E%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: