Ερντογάν: Ακύρωσε τις δημόσιες εμφανίσεις για λόγους υγείας
27 April 2023
Πάρτι τίτλου έστησε στο «Έτιχαντ» η Σίτι
27 April 2023

Προς αντικατάσταση οι υδραυλικές εγκαταστάσεις του 4ου Γυμνασίου Καρδίτσας

Στην αντικατάσταση των υδραυλικών εγκαταστάσεων του 4ου Γυμνασίου Καρδίτσας που λόγω παλαιότητας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και συχνές διαρροές, θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα και ειδικότερα με το κλείσιμο του σχολείου για τις καλοκαιρινές διακοπές ο Δήμος Καρδίτσας.

Τη σχετική απόφαση έλαβε ομόφωνα  η Σχολική Επιτροπή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καρδίτσας σε πρόσφατη συνεδρίασή της.

Μεγάλη διαρροή το Φεβρουάριο

Το σχετικό αίτημα είχε υποβάλει προς την Επιτροπή η Δ/ντρια του 4ου Γυμνασίου Καρδίτσας κ. Ελ. Τρίχα, η οποία ενημέρωσε με έγγραφό της ότι ένα βασικό πρόβλημα που εντοπίζεται στο 4ο Γυμνάσιο Καρδίτσας και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης είναι η  ανακατασκευή – συντήρηση στις τουαλέτες του ισογείου και των δύο ορόφων, δεδομένου ότι στις 15 Φεβρουαρίου σημειώθηκε μεγάλη διαρροή νερού από τις τουαλέτες του πρώτου ορόφου, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει το ισόγειο του κτιρίου. Όπως ανέφερε η Δ/ντρια εξαιτίας των παραπάνω  προβλημάτων και της παλαιότητας των υδραυλικών εγκαταστάσεων παρουσιάζουν εμφανή διόγκωση οι οροφές του 1ου και ορόφου και του ισογείου, δεν λειτουργούν τα περισσότερα καζανάκια και εμφανίζουν σοβαρά σημεία φθοράς οι λεκάνες και οι νιπτήρες.

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση έως 10.000 ευρω στο συμβούλιο της σχολικής κοινότητας

Έπειτα από εισήγηση του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου κ. Παν. Ευθυμίου η Επιτροπή ενέκρινε την απ΄ ευθείας ανάθεση  για την προμήθεια υλικών και την εκτέλεση των εργασιών σχετικά με την αντικατάσταση των υδραυλικών εγκαταστάσεων, WC., μπαταριών και εκτέλεση λοιπών εργασιών στους χώρους του 4ου Γυμνασίου Καρδίτσας σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4412/2016 περί δημοσίων συμβάσεων έργων, προμηθειών και υπηρεσιών, καθώς και  έκτακτη οικονομική ενίσχυση στο συμβούλιο σχολικής κοινότητας του 4ου Γυμνασίου – 4ου Λυκείου Καρδίτσας έως του ποσού των 10.000 ευρώ με Φ.Π.Α. το οποίο θα διατεθεί από τη ΣΑΤΑ σχολικών μονάδων, προκειμένου να καλυφθούν οι παραπάνω ανάγκες όπως αναφέρονται στο σχετικό έγγραφο.

Για την παραπάνω προμήθεια υλικών και την εκτέλεση των εργασιών σχετικά με την αντικατάσταση των υδραυλικών εγκαταστάσεων, WC., μπαταριών και εκτέλεση λοιπών εργασιών στους χώρους του 4ου Γυμνασίου Καρδίτσας, θα διενεργηθεί από την Σχολική Επιτροπή διαγωνιστική διαδικασία με απ ευθείας ανάθεση, θα υποβληθούν οικονομικές προσφορές και θα ανατεθεί η προμήθεια στον προμηθευτή με την οικονομικότερη προσφορά, η οποία θα τηρεί και τις τεχνικές προδιαγραφές που θα τεθούν. Την εποπτεία της προμήθειας των υλικών και της καλής εκτέλεσης του έργου θα έχει μια τριμελής επιτροπή αποτελούμενη από εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Όπως ανέφερε στο KarditsaLive.Net ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου κ. Παν. Ευθυμίου, λόγω της διάρκειας και της φύσης των εργασιών αποφασίστηκε αυτές να εκτελεστούν αφού κλείσει το σχολείο για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία του.

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%BF%CE%B9-%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-4%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%82

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: