Διαβάστε αύριο στη «Ν»
14 June 2022
Επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι του Άρη Πορτοσάλτε
14 June 2022

Προς κατεδάφιση ο (εκτός λειτουργίας) υδατόπυργος στην Πτελοπούλα

Θέμα χρόνου είναι  κατεδάφιση του υδατόπυργου την Τ.Κ. Πτελοπούλας, καθώς κρίθηκε κατεδαφιστέος από την αρμόδια επιτροπή που τον ήλεγξε. Το πρόβλημα, όπως πληροφορήθηκε το KarditaLive.Net, δεν προκλήθηκε από τον “Ιανό” ή κάποια σεισμική δόνηση, αλλά είναι θέμα φθοράς λόγω χρόνου. 

Ο υδατόπυργος βρίσκεται εδώ και αρκετά χρόνια εκτός λειτουργίας. Συνεπώς, δεν τίθεται θέμα του να επηρεαστεί η παροχή νερού καθοιονδήποτε τρόπο.

Η προαναφερόμενη κατασκευή ανήκει τον Σύνδεσμο Ύδρευσης Δήμου Καρδίτσας και Λοιπών Δήμων και σύμφωνα με τον νόμο αυτός είναι ο αρμόδιος φορέας να προχωρήσει στην κατεδάφισή της. Και αυτό θα γίνει, σε συνεργασία με τον Δήμο, αφού ληφθούν υπόψιν, δύο πολύ σημαντικές ιδιαιτερότητες. Η πρώτη είναι πως σε απόσταση 6 μέτρων υπάρχει κατοικία και η δεύτερη ότι κοντά στην βάση του υδατόπυργου υπάρχουν μηχανήματα του Συνδέσμου που πρέπει να προφυλαχθούν.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο KarditsaLive.Net ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Κώστας Ζυγογιάννης, η καθαίρεση πρέπει να γίνει με προσοχή, κομμάτι-κομμάτι, από την κορυφή προς την βάση, για να μην δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα.

Βρισκόμαστε σε συνεννόηση με τον Δήμο, συνέχισε, για να υπογράψουμε μία σύμβαση, καθώς ο Σύνδεσμος δεν διαθέτει τεχνική υπηρεσία, για την εκπόνηση μελέτης, που θα επιτρέψει να γίνει ομαλά η κατεδάφιση. Ο Σύνδεσμος, κατέληξε, θα αναλάβει το κόστος τόσο της σύνταξης όσο και της εκτέλεσης.

Π.Κ.

φώτο αρχείου

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%B4%CE%AC%CF%86%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CE%BF-%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%8C%CF%82-%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%85%CE%B4%CE%B1%CF%84%CF%8C%CF%80%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B1

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: