Χριστούγεννα στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
7 December 2022
Οι ενεργειακές έρευνες νότια της Κρήτης προκάλεσαν την αντίδραση του λιβυκού ΥΠΕΞ
7 December 2022

Προς ολοκλήρωση η κατασκευή της νέας γέφυρας Μπαλάνου στο Μουζάκι

Πιθανότατα μέχρι τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί η νέα γέφυρα Μπαλάνου μεταξύ Μουζακίου και Πευκοφύτου, καθώς οι εργασίες βρίσκονται σε πολύ καλό σημείο και δημιουργούν αισιοδοξία για γρήγορη παράδοση.

Συγκεκριμένα οι παρεμβάσεις που απομένουν είναι η ασφαλτόστρωση του κατασκευασθέντος τμήματος και η «ασφαλτική» του σύνδεση με τον δρόμο από και προς το Μουζάκι, η τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων στην γέφυρα και η διαγράμμιση, προκειμένου να τεθεί σε κυκλοφορία. 

Η νέα γέφυρα βρίσκεται στη θέση της παλιάς, θα έχει δύο λωρίδες κυκλοφορίας (έναντι μιας που είχε η παλαιά) και έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς συνδέει το Μουζάκι με τα χωριά της ανατολικής Αργιθέας. Η κατασκευή της ξεκίνησε τον Μάρτιο της φετινής χρονιάς και οι εργασίες προχώρησαν με ικανοποιητικό ρυθμό, αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα.

Θυμίζουμε ότι μετά τις ανεπανόρθωτες ζημιές που υπέστη η παλαιά γέφυρα, από τις καταστροφικές πλημμύρες του “Ιανού”, δημιουργήθηκε μία διάβαση ιρλανδικού τύπου προκειμένου να είναι προσπελάσιμο το ποτάμι και να υπάρχει συγκοινωνία προς τα ορεινά του Δήμου Μουζακίου και την Αργιθέα. Πλέον το πρόβλημα βρίσκει οριστική λύση.

Τέλος, αξίζει ακόμα να αναφέρουμε πως βρίσκονται σε εξέλιξη και εργασίες στην κοίτη του ποταμού για να επιτυγχάνεται αποσυμφόρηση της  πίεσης όταν ανεβαίνουν τα νερά.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%AE%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AE-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BD%CE%AD%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%AD%CF%86%CF%85%CF%81%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%B6%CE%AC%CE%BA%CE%B9

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: