Μαγνησία: Ενεργοποίηση της Υπηρεσίας Copernicus για τις πλημμύρες
5 September 2023
Παύεται από τα καθήκοντά του ο διοικητής του νοσοκομείου «Μεταξά»
5 September 2023

Προσκλητήριο συμμετοχής στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης απευθύνουν Εργατικό Κέντρο και Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ

Κοινό κάλεσμα στους εργαζόμενους του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που συνδιοργανώνουν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στις 6.00 το απόγευμα στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης απηύθυναν ο Πρόεδρος του Ν.Τ. Καρδίτσας της ΑΔΕΔΥ κ. Αποστόλης Ταξιάρχης και η Γενική Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας κ. Δώρα Γούλα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν.

Οι δύο συνδικαλιστικοί φορείς έχουν μισθώσει λεωφορεία για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο τα οποία θα αναχωρήσουν στις 11.00 το πρωί του Σαββάτου από το Εμπορικό Κέντρο και θα επιστρέψουν αμέσως μετά τη λήξη του συλλαλητηρίου

Ο Πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ κ. Απ. Ταξιάρχης  κάλεσε τους εργαζόμενους του Δημόσιου αλλά και του ιδιωτικού τομέας να συμμετάσχουν στον συλλαλητήριο και να φωνάξουν «φτάνει πιά» γιατί τα προβλήματα όπως είπε αντί να επιλύονται συνεχώς οξύνονται.

Όσον αφορά το διεκδικητικό πλαίσιο που θέτει η ΑΔΕΔΥ ο κ. Ταξιάρχης τόνισε ότι 

 «Διεκδικούμε αυξήσεις στους μισθούς μας 10%, άμεσα, για να καλυφθούν οι απώλειες από τον φετινό πληθωρισμό, κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας, ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 17, αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ, επαναφορά 13ου – 14ου μισθού, αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και καμία περικοπή του.

Επίσης ζητάμε τη στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση και τη μείωση του αριθμού των μαθητών στο 1:15. Λέμε όχι στις απολύσεις και στις αναστολές εργασίας του προσωπικού.

Απαιτούμε κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση. Ζητάμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.ά. και ταυτόχρονα, λέμε όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών και φορέων.»

Με τη σειρά της η ΓΓ του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας κ. Δωρ. Γούλα τόνισε ότι

«Ήρθε  η ώρα να ενώσουμε τις φωνές μας και να διαδηλώσουμε ενάντια στην νεοφιλελεύθερη αντεργατική και βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης, στην ψήφιση αντεργατικών νόμων που στραγγαλίζουν τα συλλογικά και ατομικά δικαιώματα μας ενάντια στην ανεξέλεγκτη ακρίβεια που οδηγεί σε φτωχοποίηση τον ελληνικό λαό, στις συνεχόμενες καταχρηστικές εργοδοτικές αντεργατικές πρακτικές που κοιτά αδιάφορη η κυβέρνηση.

Στην Καρδίτσα των τόσων προβλημάτων με την ανεργία να χτυπάει κόκκινο και να είναι από τις υψηλότερες στην Ελλάδα, ειδικά για τις γυναίκες και τους νέους ανθρώπους, δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέραν της διαμαρτυρίας και της διεκδίκησης.»

Όσον αφορά το διεκδικητικό πλαίσιο που θέτει η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο η κ. Γούλα τόνισε ότι «διεκδικούμε την άμεση αποκατάσταση των θεμελιωδών εργατικών δικαιωμάτων και της εργατικής προστασίας, με σταθερή και πλήρη πενθήμερη εργασία,  θωράκιση του 40ωρου,  αύξηση του υποχρεωτικού χρόνου ανάπαυσης, αύξηση της αμοιβής της υπερωρίας και κατάργηση όλων των ευελιξιών στο ωράριο εργασίας,  κατάργηση των εξαιρέσεων στον κανόνα της Κυριακάτικης αργίας.

Απαιτούμε, ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων από την εργοδοτική αυθαιρεσία και τις απολύσεις,

κατοχύρωση των επαγγελματικών ειδικοτήτων και αυστηρές κυρώσεις για τις ψευδείς εργοδοτικές καταχωρίσεις και αυστηροποίηση των ελέγχων της αδήλωτης εργασίας.

Απαιτούμε, την αποτροπή της φτωχοποίησης του πληθυσμού, με δημοσιονομικά και κοινωνικά μέτρα αναχαίτισης της αύξησης των τιμών στην ενέργεια, στις δαπάνες στέγασης και στα βασικά καταναλωτικά αγαθά, προστασία των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων από το σοκ της ακρίβειας, μείωση τιμολογίων κοινωφελών υπηρεσιών, έμπρακτη πάταξη μονοπωλίων και ακρίβειας στα καταναλωτικά αγαθά και προστασία πρώτης κατοικίας. Ενώνουμε τις φωνές μας και διαδηλώνουμε για ένα Παρόν και ένα Μέλλον χωρίς ακρίβεια, κοινωνική φτώχεια, εργασιακή επισφάλεια και ανισότητες. Αγωνιζόμαστε για, την αξιοπρέπεια μας, για Δικαιοσύνη παντού, ισότητα, ποιότητα ζωής και μισθούς και συντάξεις για αξιοπρεπή διαβίωση»

Κάλεσε δε όσους θέλουν να μεταβούν στη ΔΕΘ με τα λεωφορεία που δρομολογεί το Εργατικό Κέντρο και η ΑΔΕΔΥ  να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 2441022182 για δηλώσεις συμμετοχής και επιπλέον πληροφορίες.

 Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%BF%CF%87%CE%AE%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B8%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%85%CE%B8%CF%8D%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BD-%CF%84-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%B4%CE%B5%CE%B4%CF%85

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: