Σικελία: Αντιμέτωπη με την πύρινη λαίλαπα- Κάτοικοι του Παλέρμο εγκατέλειψαν τα σπίτια τους
25 July 2023
Δήμος Καλλιθέας: ΕΔΕ για τον θάνατο 49χρονου εργαζομένου
25 July 2023

Προσφεύγουν σε Υ.Π.ΕΝ και ΣτΕ για το αιολικό έργο στο «Ζυγουρολίβαδο – Μανδρί» Δήμοι και περιβαλλοντικές οργανώσεις (+Φωτο)

Αποφασισμένοι να αποτρέψουν με ένδικα μέσα, αλλά και δυναμικό τρόπο αν χρειαστεί, την υλοποίηση της κατασκευής αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη θέση «Ζυγουρολίβαδο-Παλιό Μανδρί», του οποίου εγκρίθηκε πρόσφατα -όπως σας ενημέρωσε το KarditsaLive.Net– η τροποποίηση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων από την αρμόδια Δ/νση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που δίνει τη δυνατότητα στην εταιρεία να προχωρήσει μετά από δύο περίπου μήνες σε εργασίες, είναι οι φορείς της ευρύτερης περιοχής.

Αυτό διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργανώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (24/7) στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Νεοχωρίου από το Δίκτυο Φορέων και Πολιτών για την Προστασία των Άγραφων, την Επιτροπή Αγώνα Αγραφιωτών και τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Καρδίτσας .

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν το μέλος της Επιτροπής Αγώνα Αγραφιωτών και πρώην βουλευτής κ. Θωμ. Κώτσιας και το μέλος του Δικτύου Φορέων και Πολιτών για την Προστασία των Αγράφων κ. Γεωργ. Καραβίδας που ανέπτυξαν τους λόγους για τους οποίους υποστηρίζουν την άποψη ότι τα αιολικά πάρκα και οι μικροί υδροηλεκτρικοί σταθμοί έχουν πολύ μεγαλύτερο αρνητικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και μικρότερη ενεργειακή συνεισφορά από ότι προβάλλεται και κατά συνέπεια συνιστούν περιβαλλοντική καταστροφή και όχι «πράσινη ανάπτυξη», ενώ το μέλος του Δικτύου Φορέων και Πολιτών για την Προστασία των Αγράφων κ. Χρ. Φασούλας αναφέρθηκε στις εξελίξεις που υπάρχουν για τα έργα ΑΠΕ στην ευρύτερη περιοχή

Στο πλαίσιο των νομικών ενεργειών οι περιβαλλοντικοί φορείς με την υποστήριξη των Δήμων Λίμνης Πλαστήρα, Αργιθέας, Μουζακίου, Καρδίτσας και Αγράφων με τους οποίος υπήρξε άμεση επαφή και συνεργασία έπειτα από την τελευταία εξέλιξη θα καταθέσουν μέχρι τις 19 Αυγούστου διοικητική προσφυγή– αίτηση θεραπείας προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την επανεξέταση της απόφασης που ενέκρινε την τροποποίηση της Α.Ε.Π.Ο του έργου και μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου θα καταθέσουν προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Παράλληλα θα υπάρξει μια προσπάθεια κατά την υπόλοιπη διάρκεια του καλοκαιριού -όπου στις κοινότητες της ευρύτερης περιοχής των Αγράφων και της Αργιθέας υπάρχει περισσότερος κόσμος με την έλευση των ετεροδημοτών- για την ευρύτερη δυνατή ενημέρωση και ενεργοποίηση των τοπικών κοινωνιών, ενώ θα επιδιωχθεί και η οργάνωση μιας εκδήλωσης πανελλαδικού χαρακτήρα στην περιοχή ανάλογης με εκείνη που είχε διοργανωθεί το 2020 στη Νιάλα.

Την πλήρη αντίθεσή τους στους σχεδιαζόμενους αιολικούς σταθμούς εξέφρασαν με κατηγορηματικό τρόπο οι Δήμαρχοι Λίμνης Πλαστήρα κ. Παν. Νάνος και Αργιθέας κ. Ανδρ. Στεργίου που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, όπως επίσης και ο εκπρόσωπος του ΕΒΕ κ. Κων. Βασιλείου, ο εκπρόσωπος του Δήμου Αγράφων κ. Δημ. Δημητρίου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Λίμνης Πλαστήρα κ. Β. Ελευθερίου, ο πρ. Πρόεδρος του ΕΟΣΚ κ. Παντ. Μανώλης και ο κ. Φωτ. Κατέβας εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Αγραφιωτών Αθήνας, ενώ ακολούθησαν ερωτήσεις και παρεμβάσεις πολιτών.

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%86%CE%B5%CF%8D%CE%B3%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%83%CE%B5-%CF%85-%CF%80-%CE%B5%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%BF-%C2%AB%CE%B6%CF%85%CE%B3%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CE%B2%CE%B1%CE%B4%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AF%C2%BB-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%BF%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: