Ανάρπαστο το ντόπιο κάστανο για μια ακόμα χρονιά
12 October 2020
Τι ψηφίστηκε τελικά με το νομοσχέδιο σκούπα
12 October 2020

Προτάσεις για αχανή φωτοβολταϊκά στη γόνιμη θεσσαλική γη

Πυκνώνουν στη Θεσσαλία τα αιτήματα από ενδιαφερόμενους επενδυτές για θηριώδη φωτοβολταϊκά πάρκα, το ίδιο και από μεσίτες που αναζητούν μεγάλες εκτάσεις γης για πελάτες τους με τον ίδιο σκοπό.

Τους τελευταίους μήνες η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων δέχτηκε βολιδοσκοπήσεις για επενδύσεις του είδους από ιδιώτες, σε μεγέθη εξωπραγματικά που κυμαίνονται από 5.000 έως 7.000 στρέμματα η κάθε μία και ταιριάζουν περισσότερο σε έρημο παρά στον κάμπο της Θεσσαλίας.

Ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, σύμφωνα με πληροφορίες του thessaliaeconomy.gr, απέρριψε κατηγορηματικά κάθε συζήτηση σε ότι τον αφορά, με το επιχείρημα ότι “δεν μπορούμε να αχρηστεύσουμε παραγωγικές εκτάσεις του νομού Τρικάλων για επενδύσεις που θα αφήσουν τα κοπάδια των κτηνοτρόφων χωρίς τροφή, ενώ στην τοπική κοινωνία θα αποφέρουν … μία θέση εργασίας η οποία αντιστοιχεί στον φύλακα ενός φωτοβολταϊκού σταθμού”.

Η ραγδαία επέκταση των φωτοβολταϊκών στην περιοχή της Θεσσαλίας αρχίζει να επιβαρύνει δυσανάλογα την αγροτική παραγωγή, χωρίς να έχει ανοίξει ακόμα η συζήτηση τι θα απογίνουν τα εκατομμύρια των γυάλινων πάνελ όταν θα λήξουν και θα πρέπει να αποσυρθούν.

Παρόμοιες προτάσεις για φωτοβολταϊκές επενδύσεις εμφανίστηκαν τελευταία και στις περιοχές Σκοτούσας και Πολυδάμαντα, στα Φάρσαλα, και συγκεκριμένα η μία για έκταση 2.150 στρεμμάτων η άλλη για 450 στρέμματα. Τα αιτήματα κατατέθηκαν επίσημα από την ενδιαφερόμενη εταιρεία, αλλά συνάντησαν την σθεναρή αντίσταση των κατοίκων που τα απέρριψαν ύστερα από γενικές συνελεύσεις.

Ο Δήμος Φαρσάλων, με ανακοίνωσή του, διέψευσε ότι έλαβε κάποια απόφαση επί του θέματος.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: