Χρηματοδότηση ύψους 40 εκ. ευρώ για επενδυτικά σχέδια διαχείρισης αποβλήτων
21 July 2020
Κατέχει το θετικότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα η Θεσσαλία
21 July 2020

Προτεραιότητα η θωράκιση των σχολικών κτιρίων

Η ανάγκη επιτάχυνσης της διαδικασίας ωρίμανσης μελετών με στόχο τη δρομολόγηση υποδομών με αναπτυξιακό πρόσημο αλλά και καταγραφής των προβλημάτων και ελλείψεων που υπάρχουν στα σχολικά συγκροτήματα της Αττικής, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Πρόεδρο των Κτιριακών Υποδομών (ΚτΥπ Α.Ε) Τ. Κατσίπο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚτΥπ Α.Ε Θ. Γιάνναρη.
Στη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Διευθυντής της ΚτΥπ Α.Ε Θ. Κυριαζόπουλος και ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης.
Κατά τη συζήτηση τέθηκαν θέματα που σχετίζονται με την πορεία έργων που είναι ενταγμένα στο ΠΕΠ Αττικής, με τον Περιφερειάρχη να επισημαίνει την ανάγκη επιτάχυνσης ωρίμανσης μελετών από την ΚτΥπ με στόχο να προχωρήσει με γρηγορότερους ρυθμούς η διαδικασία δρομολόγησης αναπτυξιακών έργων. Να σημειωθεί ότι σήμερα, χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ Αττικής, 22 πράξεις συνολικού προϋπολογισμού 62 εκ. ευρώ για την κατασκευή/επέκταση σχολικών μονάδων.
Παράλληλα συζητήθηκε η υπό έκδοση πρόσκληση της διαχειριστικής αρχής της Περιφέρειας για τη ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων προϋπολογισμού 10 εκ. ευρώ, αρμοδιότητας της ΚτΥπ.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από τον Περιφερειάρχη σε ζητήματα που σχετίζονται με τη στατική επάρκεια των υφιστάμενων σχολικών κτιρίων, με δεδομένο ότι ένα μέρος του κτιριακού αποθέματος της Αττικής είναι γηρασμένο και χρήζει ειδικής μέριμνας. Ο κ. Πατούλης κάλεσε τη Διοίκηση της ΚτΥπ να προχωρήσει σε προτεραιοποίηση των έργων που προγραμματίζει, με βάση τις πραγματικές ανάγκες και τις ελλείψεις που υπάρχουν.
Σε αυτό το πλαίσιο ζήτησε από τα μέλη της Διοίκησης να προχωρήσουν άμεσα στην εκπόνηση μελέτης, όπου θα καταγράφονται και χαρτογραφούνται οι ανάγκες και οι ελλείψεις στα σχολεία της Αττικής, με στόχο να υπάρχει μία εμπεριστατωμένη εικόνα και να διερευνηθούν βιώσιμες λύσεις.
«Πρέπει να έχουμε στη διάθεσή μας έναν οδικό χάρτη προκειμένου να γνωρίζουμε πως θα συμβάλουμε ως Περιφέρεια αφενός στην αντιμετώπιση των λειτουργικών αναγκών των σχολείων και αφετέρου στη διασφάλιση ότι τα παιδιά μας πηγαίνουν σε ασφαλή και σύγχρονα σχολεία. Η αποτελεσματική θωράκιση των σχολικών κτιρίων της Αττικής προκειμένου να είναι απολύτως ασφαλή για τα παιδιά μας, είναι ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας για την Περιφέρεια Αττικής» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: