Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στις Σποράδες
16 February 2021
Αρώματα με αιθέρια έλαια – Συνταγές για αυτόν και για αυτήν
16 February 2021

Προχωρά η μελέτη της ανατολικής παράκαμψης της Λάρισας

Προχωρά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η μελέτη για την κατασκευή του πρώτου τμήματος της Ανατολικής Παράκαμψης Λάρισας με στόχο την κυκλοφοριακή αποφόρτιση της οδού Βόλου. Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ενέκρινε το πρακτικό (Ι) της επιτροπής για τη διενέργεια δημοπράτησης της μελέτης, προϋπολογισμού 799.943 ευρώ. Με την παρούσα πρόταση μελέτης σχεδιάζεται η παράκαμψη της αστικής περιοχής από την οποία διέρχεται σήμερα η Π.Ε.Ο Λάρισας-Βόλου. Η νέα χάραξη παρακάμπτει την κατοικημένη περιοχή και προτείνεται να ακολουθεί το ανάχωμα της τάφρου Ι1, καθώς ανατολικά αυτής βρίσκεται η 110 Πτέρυγα Μάχης.

«Προχωράμε με γρήγορο ρυθμό τη διαδικασία της δημοπράτησης της μελέτης που θα μας οδηγήσει σε ένα σημαντικό έργο για την αποσυμφόρηση της οδού Βόλου» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Πρόκειται όχι μόνο για ένα έργο ασφάλειας, αλλά και συνολικής αναβάθμισης της περιοχής. Με το συγκεκριμένο έργο αποσυμφορείται η οδός Βόλου από την αυξημένη κίνηση λόγω της εναλλακτικής κυκλοφορίας σε άλλη οδό. Παράλληλα από την απαγόρευση της διέλευσης των βαρέων οχημάτων από τον αστικό ιστό μειώνονται οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην κατοικημένη περιοχή και μειώνεται ο χρόνος ταξιδιού των διερχόμενων από την Λάρισα χρηστών ενώ αναβαθμίζεται αισθητά η ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής. Σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες μας, μελετάμε έργα που χτίζουν τη Θεσσαλία του αύριο, δημιουργούν θέσεις εργασίας και φέρνουν χρήμα στην πραγματική, τοπική οικονομία» προσθέτει ο Περιφερειάρχης

Σκοπός της μελέτης

Η υφιστάμενη ΠΕΟ Λάρισας-Βόλου σε τμήμα της διέρχεται από αστικοποιημένη περιοχή του Δήμου Λάρισας. Με την παρούσα πρόταση μελέτης σχεδιάζεται η παράκαμψη της αστικής περιοχής από την οποία διέρχεται σήμερα η Π.Ε.Ο Λάρισας-Βόλου.

Ο υφιστάμενος οδικός άξονας που διέρχεται από τον αστικό ιστό χαρακτηρίζεται: α) από μεγάλο αριθμό τροχαίων ατυχημάτων, β) από υψηλούς αριθμό καθημερινών μετακινήσεων οικιστών, γ) από σημαντικό φόρτο οχημάτων με σημαντικό ποσοστό βαρέων και δ) από έντονη παρόδια δόμηση τόσο οικιστική όσο και εγκαταστάσεων εμπορικού χαρακτήρα. Επομένως, είναι απαραίτητη η αναβάθμισή του για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την αύξηση της λειτουργικότητάς του.

Η υπάρχουσα κατάσταση της οδού ΠΕΟ Βόλου στην εντός σχεδίου περιοχή, δεν ανταποκρίνεται τόσο στους σημερινούς κυκλοφοριακούς φόρτους και υπάρχει περιορισμός αναβάθμισης- βελτίωσης της υφιστάμενης οδού λόγω του σχεδίου πόλης, η ανάγκη συνεπώς παράκαμψης της οδού είναι επιτακτική .

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: