Μπέος: Υπάλληλος ζήτησε «μίζα» από τρεις επιχειρηματίες
8 April 2021
Εγκαίνια της νέας ανακαινισμένης πτέρυγας του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας
8 April 2021

Προχωρούν τα έργα αναμόρφωσης της πλατείας Δικαστηρίων

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτές τις ημέρες μία προσπάθεια αναμόρφωσης της πλατείας Δικαστηρίων σε ότι αφορά στον τομέα του πρασίνου.

Ο στόχος είναι διπλός. Από την μία να περιορισθούν τα προβλήματα που δημιουργούνταν από τα ριζικά συστήματα κάποιων δέντρων και από την άλλη να υπάρξει αισθητική αναβάθμιση του χώρου προς όφελος τόσο των πολιτών όσο και των καταστηματαρχών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Το KarditsasLive.Net επικοινώνησε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Σπύρο Κουρτεσιώτη, ο οποίος μας ενημέρωσε πως αφαιρέθηκαν δύο από τα υφιστάμενα πλατάνια, το ριζικό σύστημα των οποίων είχε σηκώσει, στην κυριολεξία, το πλακόστρωτο, δημιουργώντας σωρεία προβλημάτων στους δημότες και τα καταστήματα και σημαντικούς κινδύνους σε όσους βάδιζαν στην πλατεία. Επόμενη κίνηση είναι να απομακρυνθούν και οι ρίζες και ταυτόχρονα να υπάρξει αποκατάσταση των πλακών.

Παράλληλα προγραμματίζεται η εμφύτευση 3-4 δέντρων καλλωπιστικού χαρακτήρα, που θα είναι αειθαλή, με ριζικό σύστημα που δεν θα απλώνεται θέτοντας σε κίνδυνο την πλακόστρωση και με τεχνική πρόβλεψη να κατευθύνεται προς τα κάτω.

Από κει και πέρα ο κ. Κουρτεσιώτης μας είπε πως αφαιρέθηκαν οι μεταλλικές περιφράξεις από τα παρτέρια που χάλαγαν εύκολα και όταν έσπαγαν γίνονταν πολύ επικίνδυνα για τα μικρά παιδιά. Αυτό που προωθείται είναι να τοποθετηθούν καλαίσθητα τουβλάκια ως ένα είδος περίφραξης. Την ίδια ώρα τα παρτέρια θα ανασηκωθούν λίγο για να είναι πιο εύκολη η ροή των υδάτων και να μην λιμνάζουν, ενώ θα τοποθετηθούν και ζαρντινιέρες με χαμηλής φύτευσης λουλούδια.

Σημειώνουμε ότι για το ζήτημα της κοπής των δέντρων είχε ληφθεί τις προηγούμενες ημέρες όπως σας ενημέρωσε το KarditsaLive.Net σχετική απόφαση από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καρδίτσας.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: