Παρεμβάσεις σε 24 σχολεία της Καρδίτσας
23 February 2021
Ολοκληρώνονται οι εργασίες στην γέφυρα του Διάσελου
23 February 2021

Προχωρούν τα έργα στο νότιο τμήμα της λεωφόρου Καραμανλή

Προχωρά το νότιο τμήμα της Λεωφόρου Καραμανλή, στο τμήμα από το 303 ΠΕΒ μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο της Βιοκαρπέτ, στην Περιφερειακή οδό Τρικάλων.
Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 11.500.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 – 2020 και περιλαμβάνει την κατασκευή σύγχρονης οδικής αρτηρίας μήκους 2,4 χλμ, παράπλευρο οδικό δίκτυο, πεζοδρόμια καθώς και τρεις κυκλικούς κόμβους, εκ των οποίων οι δύο έχουν ολοκληρωθεί, στη συμβολή με την οδό Αμουρίου και στην οδό Φερεκίδη, ενώ απομένει η κατασκευή του τρίτου κυκλικού κόμβου στο ύψος της οδού Σεμερτζίδη.
«Με ολοκληρωμένο σχέδιο και προγραμματισμό, η κατασκευή του νότιου τμήματος της Λεωφόρου Καραμανλή, εξελίσσεται με γρήγορο ρυθμό ώστε να παραδοθεί σε κυκλοφορία στο τέλος του 2021.
Με την ολοκλήρωσή και του τρίτου τμήματος της Λεωφόρου Καραμανλή λύνονται μια σειρά από ζητήματα οδικής ασφάλειας ενώ παράλληλα αναβαθμίζεται περιβαλλοντικά η περιοχή και το αρχιτεκτονικό τοπίο και αποκτούν υπεραξία οι παρόδιες ιδιοκτησίες» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.
«Αποδίδουμε ένα σύγχρονο και ασφαλή δρόμο, με παράπλευρες οδούς για την εξυπηρέτηση τόσο των επιχειρήσεων όσο και των κατοικιών.
Παράλληλα οι κυκλικοί κόμβοι φέρνουν περιβαλλοντική ελάφρυνση, μειώνουν την χρονοαπόσταση και εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη ανακατεύθυνση και δυνατότητα αναστροφής.
Τέλος, με τις πεζοδρομήσεις, οι περίοικοι αποκτούν ένα ασφαλές δίκτυο κίνησης πεζών και ποδηλάτων, ενώ προβλέπονται και στάσεις λεωφορείων, σε ειδικές εσοχές στην αρτηρία, για την εξυπηρέτηση των αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.
Υπενθυμίζεται ότι έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του βόρειου τμήματος της Καραμανλή, από την 110 Π.Μ. έως την οδό Βόλου και το κεντρικό τμήμα από την οδό Βόλου έως το 303 ΠΕΒ. Επιπλέον, η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει σε εξέλιξη μελέτες στο βόρειο τμήμα:

  • από τη διασταύρωση της 110 ΠΜ έως τον ισόπεδο κόμβο της Σ. Καράγιωργα και
  • από τον ισόπεδο κόμβο της Σ. Καράγιωργα έως τον αντίστοιχο του Συκουρίου ενώ στο νότιο τμήμα εκπονείται μελέτη
  • από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο στη Βιοκαρπέτ. Τέλος, στο στάδιο της δημοπράτησης βρίσκεται η μελέτη για το τμήμα από τον κόμβο Συκουρίου έως τον κόμβο Γυρτώνης.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: