Λογοθεραπευτική παρέμβαση για παιδιά με αυτισμό, μέσα στο νερό
27 April 2023
Στις 24 Μαΐου στον Βόλο ο τελικός του Κυπέλλου
27 April 2023

«Πρωτόκολλο Συναντίληψης και Συνεργασίας» της Ι.Μ.Θ.Φ. και του Τμήματος Δ.Ε.ΞΥ.Σ. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (+Φωτο +Βίντεο)

«Πρωτόκολλο Συναντίληψης και Συνεργασίας» μεταξύ της  Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και του Τμήματος Δασολογίας Επιστημών Ξύλου & Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συνυπέγραψαν σήμερα (Πέμπτη 27/4) το πρωί στο Μητροπολιτικό Μέγαρο ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος και ο Πρόεδρος του Τμήματος Καθηγητής κ. Ιωαν. Παπαδόπουλος παρουσία και του Αναπληρωτή Προέδρου του Τμήματος, Καθηγητή κ Γ. Νταλού.

Τόσο ο Σεβασμιότατος όσο και ο κ. Παπαδόπουλος υπογράφοντας το σχετικό μνημόνιο εξέφρασαν την χαρά και την ικανοποίησή τους που η συνεργασία που έχει αναπτυχθεί όλα αυτά τα χρόνια μεταξύ της Ιεράς Μητρόπολης και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ειδικότερα των Τμημάτων που εδρεύουν στην πόλη μας επισημοποιείται και αποκτά μια πιο συγκεκριμένη μορφή με στόχο την ανάπτυξη πρωτοβουλιών και δράσεις με αναπτυξιακό, επιστημονικό, κοινωνικό  και πολιτιστικό χαρακτήρα.

.Ενδεικτικά όπως ανέφερε ο Σεβασμιότατος θα υπάρξει συνεργασία για την καλύτερη αξιοποίηση των Κατασκηνώσεων της Ι.Μ.Θ.Φ. ώστε οι εγκαταστάσεις – όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες αναβάθμισής τους να χρησιμοποιούνται πέρα από το κατασκηνωτικό πρόγραμμα και τον υπόλοιπο χρόνο από το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους φοιτητές του Τμήματος. Αυτή τη στιγμή ολοκληρώνεται η μελέτη και θα δημοπρατηθεί το σχετικό έργο από την Περιφέρεια για να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες.

Τι προβλέπει το μνημόνιο συνεργασίας

Όπως αναφέρεται και στο σχετικό πρωτόκολλο οι πρωτοβουλίες που θα αναπτυχθούν με τη συμμετοχή και των δύο μερών θα  διαμορφωθούν σταδιακά σε προτεινόμενες δράσεις που εμπίπτουν σε πεδία συνεργασίας σε συγκεκριμένους τομείς κοινού ενδιαφέροντος, και στη συνέχεια θα εξειδικεύονται και διατυπώνονται στη μορφή «Προγραμματικής Συμφωνίας».

Τα πεδία συνεργασίας, καθώς και οι «Προγραμματικές Συμφωνίες» που θα προτείνονται, θα εξετάζονται και επικυρώνονται από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και τον Πρόεδρο του Τμήματος Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου & Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που θα ασκούν συντονιστικό ρόλο, μετά από αποφάσεις του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της  Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος καὶ Φαναριοφερσάλων, και της Συνέλευσης του Τμήματος ΔΕΞΥΣ.

Για την εφαρμογή του Πρωτοκόλλου, θα συσταθεί Ειδική Επιτροπή από τα δύο μέρη και τα μέλη της θα οριστούν από τον Σεβασμιώτατο και τον Πρόεδρο του Τμήματος η οποία θα αναλάβει να διαμορφώσει προτάσεις σε συγκεκριμένους τομείς δραστηριοτήτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος εντός εύλογου χρονικού διαστήματος.

Πεδία Συνεργασίας

Ως πεδία συνεργασίας ορίζονται καταρχάς τα ακόλουθα:

  • Επιστημονική και τεχνική υποστήριξη σε θέματα βιώσιμης και αειφορικής περιφερειακής και τοπικής ανάπτυξης, κοινωνικής αλληλεγγύης, διατήρησης πνευματικής, πολιτιστικής και πολιτισμικής κληρονομιάς και κοινωνικής δικαιοσύνης.
  • Στρατηγικός και επιχειρησιακός σχεδιασμός σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος
  • Υποβολή κοινών προτάσεων και υλοποίηση έργων χρηματοδοτούμενα από εθνικούς, ευρωπαϊκούς και άλλους πόρους
  • Υλοποίηση και υποστήριξη από κοινού εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δράσεων με έμφαση στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
  • Αναπτυξιακά προγράμματα
  • Συμμετοχή σε κοινά δίκτυα συνεργειών
  • Προστασία και διαχείριση φυσικού και πολιτισμικού περιβάλλοντος.
  • Εκπαίδευση, Τουρισμός και Πολιτισμός.
  • Προγράμματα και πρωτοβουλίες Κοινωνικής και Αλληλέγγυας οικονομίας, και αειφόρου ανάπτυξης
  • Δια βίου εκπαίδευση και κατάρτιση.
  • Ευαισθητοποίηση και ενημέρωση πολιτών για την αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων και την προσέγγισή τους μέσα από την αλληλεγγύη και την αειφορία.

Τα πεδία αυτά δεν είναι περιοριστικά και προβλέπεται  η δυνατότητα επέκτασης και αλλαγής τους με τη συμφωνία των δύο μερών, ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Σε αυτό το πλαίσιο μπορούν να αξιοποιηθούν:

-Το ακαδημαϊκό – ερευνητικό δυναμικό του Τμήματος Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου & Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

– Τα στελέχη και συνεργάτες της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος καὶ Φαναριοφερσάλων.

Τα μέρη συμφωνούν να προτάσσουν τη συμμετοχή αμφοτέρων σε ερευνητικά, εκπαιδευτικά, αναπτυξιακά ή άλλα προγράμματα και δράσεις, Εθνικά, Ευρωπαϊκά ή Διεθνή, στο βαθμό που οι προγραμματιζόμενες ενέργειες εξυπηρετούν τους γενικότερους στόχους συνεργασίας των μερών στο πλαίσιο του παρόντος Πρωτοκόλλου.

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%C2%AB%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CF%8C%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BB%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BB%CE%B7%CF%88%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82%C2%BB-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B9-%CE%BC-%CE%B8-%CF%86-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BC%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%B4-%CE%B5-%CE%BE%CF%85-%CF%83-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: