Είναι έρωτας και αγάπη και πάθος και πόθος και ….
14 January 2021
Βαρύ πακέτο οικονομικών αιτημάτων και προειδοποίηση ότι οι δήμοι λειτουργούν οριακά, κατέθεσε η ΚΕΔΕ στην ηγεσία του ΥΠΕΣ
15 January 2021

Πρόγραμμα επιχορήγησης 6,12 εκ. ευρώ στη Θεσσαλία

Ενισχύσεις για την αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου με συστήματα φυσικού αερίου σε κατοικίες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας προβλέπει πρόγραμμα του ΕΣΠΑ ύψους 6,12 εκ. ευρώ.
Η προκήρυξη, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, υπεγράφη από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα και το πρόγραμμα θα ξεκινήσει εντός των επόμενων ημερών.
Η δράση αφορά την επιχορήγηση του κόστους της εσωτερικής εγκατάστασης φυσικού αερίου σε κατοικίες, προς αντικατάσταση των υφιστάμενων συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου.
Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται έως τις 31 Αυγούστου 2021 στα κατά τόπους Γραφεία Εξυπηρέτησης Πελατών της ΕΔΑ ΘΕΣΣ στη Θεσσαλία.
Στο μεταξύ όπως ανακοινώθηκε ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Λεωνίδας Μπακούρας συναντήθηκε με τον κ. Σκρέκα και του παρουσίασε το επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΔΑ ΘΕΣΣ για την επόμενη 5ετία, ύψους 156 εκ. ευρώ.
Οι πόροι του προγράμματος Ανάπτυξης 2021 – 2025 θα διατεθούν για την ανάπτυξη του δικτύου διανομής, την ενίσχυση των υποδομών και για τη σύνδεση πάνω από 90.000 νέων καταναλωτών.
Όπως ανέφερε ο κ. Μπακούρας, το Πρόγραμμα θα αποφέρει σημαντικά οφέλη τόσο στη βιομηχανία όσο και στην οικονομία της χώρας συνολικά, καθώς η αυξανόμενη διείσδυση του φυσικού αερίου συμβάλει στον περιορισμό του ενεργειακού κόστους, προσφέροντας τη δυνατότητα για ορθολογική χρήση πόρων, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων.
Συμπλήρωσε ότι, οι επιχειρησιακοί στόχοι για το 2020 επιτεύχθηκαν πλήρως με την ολοκλήρωση του προγράμματος επενδύσεων ύψους 36 εκ. Euro με το δείκτη διείσδυσης να ανέρχεται συνολικά στο 64% του πληθυσμού στις περιοχές της Αδείας.
Οι διανεμόμενοι όγκοι προβλέπεται να φτάσουν τα 441 εκ. κυβικά μέτρα, ξεπερνώντας την αντίστοιχη περσινή περίοδο κατά 8% και τα καθαρά κέρδη (EAT) αναμένεται να αγγίξουν τα 20,3 εκ. Euro, 3% αυξημένα σε σχέση με το 2019.
Σημειώνεται ότι από την 1η Ιανουαρίου το μεσοσταθμικό τιμολόγιο διανομής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ που έχει εγκριθεί από τη ΡΑΕ παρουσιάζει περαιτέρω πτώση κατά 14,8% στη Θεσσαλονίκη και κατά 21,9% στη Θεσσαλία, σε σχέση με την προηγούμενη ρυθμιστική περίοδο.
Σύμφωνα με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ ο κ. Σκρέκας, σχολίασε θετικά την υλοποίηση τόσο σημαντικών επενδύσεων, παρά τις δυσμενείς συγκυρίες στην παγκόσμια οικονομία.
Εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για τη στόχευση της στρατηγικής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ που οδήγησε στη μείωση των Τιμών Διανομής σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα, καθώς η εξέλιξη αυτή δύναται να αξιοποιηθεί από όλο τον ενεργειακό κλάδο και ιδιαίτερα από βιομηχανίες με υψηλή κατανάλωση ενέργειας.
Παράλληλα, τόνισε ότι, προσφέρονται κίνητρα και δημιουργούνται ευνοϊκές συνθήκες για την υλοποίηση νέων επενδύσεων, γεγονός που συντελεί στην ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας αλλά και στην επίτευξη των στόχων για την κλιματική ουδετερότητα.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: