Κατ’ αρχήν «ναι» του Δ.Σ. του ΕΒΕ για πάρκο Δεινοσαύρων στην Καρδίτσα
1 March 2023
Βελόπουλος για δυστύχημα στα Τέμπη: Κάποιοι πρέπει κάποια στιγμή να πληρώσουν
1 March 2023

Πρόεδρος Σιδηροδρομικών για την τραγωδία στα Τέμπη: Πρόκειται για λάθος

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών Γιάννης Ντίτσας μίλησε στην ΕΡΤ για την τραγωδία στα Τέμπη, και τόνισε πως εκτιμά πως πρόκειται για λάθος.

Ο κ. Ντίτσας τόνισε πως «το μόνο παρήγορο είναι πως αυτό δεν συνέβη στο εσωτερικό των τούνελ που ήταν σε κοντινή απόσταση».

«Όσο και να φαίνεται περίεργο πρόκειται για κάποιο λάθος. Έγινε κάτι που θα διερευνηθεί από τους αρμόδιους, αλλά έγινε λάθος, είπε σημειώνοντας πως ο ίδιος έχει εμπειρία 40 ετών και πως δεν μπορεί να πει εάν το λάθος έγινε στο έδαφος ή στο τρένο. Από τις πρώτες ώρες υπάρχουν εκεί στελέχη του ΟΣΕ και της Hellenic Train», είπε και πρόσθεσε πως το κάθε τρένο φεύγει από το σταθμό με ευθύνη του σταθμάρχη του σταθμού.

Αναφορικά με το γιατί ο κλειδούχος καταθέτει στις αρχές μαζί με τον σταθμάρχη είπε πως οι εντολές δίνονται από το γραφείο του σταθμού και οι αλλαγές που χρειάζονται γίνονται ηλεκτρικά.

Είπε πως μένει να αποδειχτεί γιατί το τρένο βρέθηκε στη γραμμή ανόδου και όχι καθόδου, και τόνισε πως ο μηχανοδηγός του τρένου μπορεί να το αντιληφθεί αυτό, «ωστόσο δεν είναι σε θέση να ξέρει εάν έρχεται άλλο τρένο».

Διευκρίνισε άλλωστε πως οι όποιες συνομιλίες γίνονται με τον σταθμάρχη καταγράφονται. Ο οδηγός ακολουθεί εντολές.

naftemporiki.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: