Γερμανοί τουρίστες στη Ρόδο: «Απόδραση από τις φλόγες»
23 July 2023
Ρόδος: 70.000 τουρίστες έφυγαν με αεροπλάνα
23 July 2023

Πρόσκληση παραγόντων στην ενημερωτική εκδήλωση (24/7) στο Νεοχώρι για τα αιολικά στα Άγραφα

Πρόσκληση συμμετοχής στην εκδήλωση που πραγματοποιείται στο Νεοχώρι τη Δευτέρα 24 Ιουλίου στις 8 μ.μ. απέστειλαν προς τους Βουλευτές Π.Ε.Καρδίτσας τους Δημάρχους Αργιθέας, Καρδίτσας, Λίμνης Πλαστήρα και Μουζακίου, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καρδίτσας και Προέδρους Συλλόγων, Οργανώσεων περιοχής Καρδίτσας οι διοργανωτές της εκδήλωσης σχετικά με τα αιολικά στην περιοχή των Αγράφων.

Ειδικότερα στην πρόσκληση τονίζονται τα ακόλουθα:

.Με την ευκαιρία της προγραμματισμένης μας εκδήλωσης – ενημέρωσης για το θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος των Αγράφων την Δευτέρα 24/7/2023 στο Νεοχώρι – Λίμνης Πλαστήρα στις 8:00μμ και με αφορμή την πρόσφατη (20/7/23) δυσάρεστη εξέλιξη, με την περιβαλλοντική αδειοδότηση του Αιολικού Σταθμού στην κορυφογραμμή της Καζάρμας – Ζυγουρολίβαδο – Πυροφυλάκιο πάνω από την Λίμνη Πλαστήρα, σας καλούμε να συμμετέχετε είτε αυτοπροσώπως είτε με εκπρόσωπό σας για να συζητήσουμε και να λάβουμε αποφάσεις για την οργάνωση του αγώνα και τον συντονισμό των ενεργειών για την ακύρωση του έργου.

Συγκεκριμένα το έργο καταλαμβάνει την βορειοδυτική κορυφογραμμή της Λίμνης Πλαστήρα γύρω από την χαρακτηριστική κορυφή του Πυροφυλακίου ανάμεσα από τις κοινότητες Φυλακτής, Κρυονερίου, Κερασιάς και Βλασίου. Θα αποτελείται από εννέα (9) ανεμογεννήτριες 150μ. ύψους και η κορυφογραμμή αυτή είναι περίβλεπτη από όλη την Δυτική Θεσσαλία την Καρδίτσα και την Λίμνη Πλαστήρα.

Η εγκατάστασή του, πέρα από τα σημαντικά περιβαλλοντικά προβλήματα που θα επιφέρει διότι είναι εντός της περιοχής Natura των Αγράφων με βασικό προστατευόμενο, απειλούμενο και πιο ευάλωτο από τις Α/Γ είδος το όρνιο, πέρα από τις σημαντικές επιπτώσεις στο γεωανάγλυφο με τα τεράστια χωματουργικά που θα γίνουν και τις κατολισθήσεις που θα επιφέρουν στους υποκείμενους δρόμους και οικισμούς και τις επιπτώσεις στα υπόγεια ύδατα και πηγές από όπου υδρεύονται οι γύρω οικισμοί, θα αλλοιώσει ανεπανόρθωτα τη γραμμή του ορίζοντα, το φυσικό ανάγλυφο των βουνών γύρω από την Λίμνη Πλαστήρα, όπου υποτίθεται χάρις αυτού έχει χαρακτηρισθεί προστατευόμενο Τοπίο Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλλους (ΤΙΦΚ), ακυρώνοντας στην ουσία το μοναδικό πλεονέκτημα της περιοχής και τις όποιες προοπτικές για ήπια ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον, μετατρέποντας το φυσικό τοπίο σε βιομηχανικό.

Επιβάλλεται να αντιδράσουμε σε αυτή την δυσάρεστη εξέλιξη ας συντονιστούμε λοιπόν όλοι μαζί, είναι το ΧΡΕΟΣ μας στον τόπο και τις επόμενες γενιές. Υπάρχουν μέτρα διοικητικά (διοικητική προσφυγή), νομικά (αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ),ι πολιτικά, κινηματικά κλπ, για τους λόγους αυτούς σας καλούμε να συμμετέχετε στην αυριανή εκδήλωση για την πρώτη επαφή και των συντονισμό των ενεργειών.

Αν δεν αντιδράσουμε τώρα το αιολικό αυτό θα γίνει το αιώνιο μνημείο της αδράνειάς μας και θα θυμίζει σε εμάς και στις επόμενες γενιές κάθε φορά που ανεβαίνουμε στην Λ.Πλαστήρα, πόσο «λίγοι» σταθήκαμε απέναντι στο τόπο μας, μια και πρώτα θα βλέπουμε το αιολικά και μετά την Λίμνη.

Με τιμή

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Αποστόλης Παντελης)

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΑΦΙΩΤΩΝ (Τάσος Αντωνίου, Σοφία Ζυγογιάννη )

ΔΙΚΤΥΟ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ (Γιώργος Καραβίδας, Χρήστος Φασούλας)

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B3%CF%8C%CE%BD%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CE%AE%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-24-7-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%B5%CE%BF%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%AC%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B1

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: