Ισραηλινός στρατός: Μήνυμα στη Χεζμπολάχ για «θανατηφόρα» απάντηση εάν συνεχίσει τις επιθέσεις
16 October 2023
«Team Disneyland»: Τρένο με ευρωβουλευτές πήγαινε Στρασβούργο αλλά έφτασε στην… Ντίσνεϋλαντ
16 October 2023

Πρώιμος εποικισμός του Παυσιλύπου από κορακοειδή (+Φωτο +Βίντεο)

Μετά από ένα διάλειμμα λίγων μηνών, κατά την θερινή κυρίως περίοδο, ο εποικισμός του Παυσιλύπου από τα κορακοειδή αρχίζει να παίρνει και πάλι διαστάσεις.

Βρισκόμαστε στα μέσα του Οκτωβρίου και ήδη ο αριθμός τους έχει αυξηθεί σημαντικά. Μπορεί να μην έχει φθάσει ακόμη στα επίπεδα της Άνοιξης, αλλά ήδη η παρουσία των πτηνών γίνεται ιδιαίτερα αισθητή, σε μία εποχή που δεν είναι και το πλέον συνηθισμένο.

.Όπως κατέγραψε ο φακός και η κάμερα του KarditsaLive.Net είναι εκατοντάδες ντα κορακοειδή που ίπτανται στον ουρανό του Παυσιλύπου και φωλιάζουν στα δέντρα του, καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη αντιμετώπισης του προβλήματος πριν λάβει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις.

Θυμίζουμε ότι στα χέρια του Δήμου Καρδίτσας υπάρχει πλέον ένα σημαντικό όπλο, που είναι η εγκεκριμένη μελέτη από το Εργαστήριο Διαχείρισης Άγριας Πανίδας Τμ. Δασολογίας, Επιστ. Ξύλου & Σχεδιασμού, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στην οποία καταγράφονται προτάσεις που θα βοηθήσουν στην απομάκρυνση των πτηνών, χωρίς επιβλαβείς για τον πληθυσμό του και το περιβάλλον επιπτώσεις.

.Από την πλευρά του Δήμου τηρείται προς το παρόν στάση αναμονής. Όπως μας αναφέρθηκε από το γραφείο του δημάρχου είναι πολύ πιθανό η επανεμφάνιση του πληθυσμού τόσο νωρίς να οφείλεται στις πλημμύρες και δεν αποκλείεται σε σύντομο χρονικό διάστημα να φύγουν εκ νέου τα κορακοειδή. Το φαινόμενο παρακολουθείται μας είπαν και αν κριθεί αναγκαίο να ληφθούν νωρίτερα μέτρα θα έχουμε και τις σχετικές αποφάσεις.

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%80%CF%81%CF%8E%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BB%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AE-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: