Κ. Μητσοτάκης: «Βαθιά λαϊκός ο χαρακτήρας του κόμματος μας»
23 June 2023
Θεσσαλονίκη: Γυμνή ποδηλατοδρομία για 16η χρονιά
24 June 2023

Πτώση στη Wall με το ράλι να χάνει τη δυναμική του

Mε πτώση έκλεισε η Wall Street στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς το ράλι που φάνηκε να καθοδηγεί την αγορά τους τελευταίους μήνες φαίνεται να έχουν χάσει τη δυναμική του.

Ο Dow Jones υποχώρησε 219 μονάδες ή 0,65% στις 33.727,43 μονάδες. Ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,77% στις 4.348,33  μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 1,01% κλείνοντας στις 13.492,52 μονάδες.

Σε εβδομαδιαία βάση, ο S&P 500 απώλεσε περισσότερο από 1% της αξίας του από την αρχή της εβδομάδας, τερματίζοντας πέντε διαδοχικές εβδομάδες κερδών. Ο Nasdaq υποχώρησε επίσης περισσότερο από 1%, διακόπτοντας το ανοδικό σερί των τελευταίων οκτώ εβδομάδων και παρουσιάζοντας την χειρότερη επίδοση από το Μάρτιο.

«Οι επενδυτές εκδηλώνουν νέες ανησυχίες για ύφεση της αμερικανικής οικονομίας. Τα επίπεδα του πληθωρισμού παραμένουν υψηλά και η πολιτική της Φέντεραλ Ριζέρβ παραμένει το βασικό αφήγημα της των επενδυτών», αναφέρει ο Greg Bassuk, ο διευθύνων σύμβουλος της AXS Investments.

H πτώση ήταν γενικευμένη με περισσότερες από 460 μετοχές του S&P 500 να βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος. Η τεχνολογία πληροφορικής ήταν ο μεγαλύτερος χαμένος με πτώση άνω του 1%. Ειδικότερα, οι μετοχές της Nvidia, που ωφελείται ιδιαίτερα από την τεχνητή νοημοσύνη, υποχώρησαν 2%.

Η Goldman Sachs υποχώρησε στην είδηση ότι ενδεχομένως να βρεθεί αντιμέτωπη με μεγάλη απομείωση ενεργητικού της από την εξαγορά της εταιρείας fintech, GreenSky, που είχε κάνει το 2021. Η μετοχή της υποχώρησε περίπου 1%, ασκώντας πιέσεις στο Dow.

Στον αντίποδα, η μετοχή της CarMax ενισχύθηκε περισσότερο από 9%, από τη στιγμή που η εταιρεία μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ξεπεράσει τις προσδοκίες για τα έσοδα πρώτου τριμήνου.

Επίσης, το ράλι ανάκαμψης των μετοχών περιφερειακών τραπεζών των ΗΠΑ φαίνεται να έφθασε στο τέλος του, καθώς ο κλάδος παρουσίασε επιδόσεις κατώτερες της αγοράς αυτή την εβδομάδα.

Ο Άρτ Χόγκαν, στρατηγικός αναλυτής της B.Riley Wealth Management, αναφέρει ότι δεν τον ξαφνιάζει το γεγονός ότι οι αγορές πήραν μία ανάσα αυτή την εβδομάδα, προσπαθώντας να αξιολογήσουν τα επιθετικά σχόλια του προέδρου της Φέντεραλ Ριζέρβ Τζερόμ Πάουελ.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: