Ατύχημα με καρτ στην Πάτρα – Κατάφερε να μιλήσει κανονικά ο 6χρονος που τραυματίστηκε βαριά
28 September 2021
Σύνδρομο Down: «Ακόμη και τα λουλούδια διαφέρουν, αλλά όλα είναι όμορφα…»
28 September 2021

«Πόλεμος» σεισμολόγων για πρόβλεψη σεισμού μέχρι και 6,5 Ρίχτερ στη Θήβα

Σοβαρές ανησυχίες υπάρχουν στους σεισμολόγους για την περιοχή της Θήβας, για σεισμό μέχρι και 6,5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Έντονη διαφωνία φαίνεται πως υπάρχει ανάμεσα σε σεισμολόγους για το ρήγμα της Θήβας και το σεισμό που αυτό μπορεί να δώσει στο μέλλον.

Τσελέντης: Εγκληματικές οι προβλέψεις για 6,5 Ρίχτερ στη Θήβα

Για το σεισμό των 5,8 Ρίχτερ που έπληξε χθες την Κρήτη, αλλά και τα ρήγματα της Θήβας και της Νισύρου μίλησε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών Άκης Τσελέντης στον ΑΝΤ1.

Εμφανίστηκε καθησυχαστικός  για τη Θήβα, καθώς όπως είπε «δεν βλέπει μεγάλο σεισμό». «Το ρήγμα που έχει ενεργοποιηθεί δεν μπορεί να δώσει μεγάλο σεισμό», εξήγησε χαρακτηρίζοντας στη συνέχεια «εγκληματικές» τις δηλώσεις ότι περιμένουμε σεισμό 6,5 Ρίχτερ στην περιοχή. «Πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας».

Για τη Νίσυρο είπε ότι, «οι σεισμοί είναι σε υποθαλάσσια ρήγματα και δεν έχουν σχέση με το ηφαίστειο, ο κόσμος μπορεί να ησυχάσει».

Τέλος ξεκαθάρισε ότι, ο σεισμός στην Κρήτη «δεν υπάρχει περίπτωση αυτός ο σεισμός να ενεργοποιήσει άλλα ρήγματα» και κατέληξε εξηγώντας πως «δεν ισχύει ότι έχουμε ενεργοποιήσει τα ρήγματα στην Ελλάδα λόγω της ζέστης».

Παπαδόπουλος για Θήβα: 1700 σεισμοί από τον Ιούλιο μέχρι τώρα

Λίγο μετά τις δηλώσεις του Άκη Τσελέντη στον ΑΝΤ1,  ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος μιλώντας επίσης στον ΑΝΤ1 διατύπωσε μια διαφορετική εικόνα.

Όπως είπε, το καλοκαίρι «ομόφωνα η επιτροπή 20 επιστημόνων αποφάσισε για το Αρκαλοχώρι και τη Θήβα να εφαρμοστεί το σχέδιο «Εγκέλαδος» και στις δύο περιοχές».

Αρνούμενος να σχολιάσει τη δήλωση Τσελέντη, είπε «δεν θα πω τι είπαν στον Τσελέντη, άλλοι εκτός Ελλάδος». Αν και δεν έκανε πρόβλεψη για σεισμό 6 Ρίχτερ στη Θήβα, είπε πως «και τα 5 μπορεί να προκαλέσουν ζημιές».

Για να δώσει πληρέστερη εικόνα για το ρήγμα της Θήβας, είπε πως έχουν γίνει «από τον Ιούλιο 1700 σεισμοί στη Θήβα, όπως στο Αρκαλοχώρι». Τέλος, εκτίμησε πως τα 5,8 Ρίχτερ στην Κρήτη «ήταν ο κύριος σεισμός κι αυτό αποδείχθηκε και από τον ισχυρό μετασεισμό» το πρωί τις Τρίτης.

Επιπλέον μιλώντας το πρωί στο MEGA, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως «η περίπτωση της Θήβας εξετάστηκε και αυτή μαζί με του Αρκαλοχωρίου, στην έκτακτη συνεδρίαση επιτροπής σεισμικού κινδύνου στις 21 Ιουλίου. Νομίζω λοιπόν ότι και η περιοχή αυτή χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή». Μάλιστα ανέφερε πως οι προβλέψεις για την Θήβα κάνουν λόγο ακόμα και για σεισμό 6,5 Ρίχτερ.

in.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: