Ο Κ. Αγοραστός για τον Αχελώο, σε ημερίδα για την ερημοποίηση του κάμπου: «Να προτάξουμε τον άνθρωπο κόντρα σε αναχρονιστικές ιδεολογίες»
11 December 2022
Κατάρρευση γέφυρας στην Άρτα λόγω της κακοκαιρίας
11 December 2022

«Πόρτα – πόρτα» από 12 έως 18 Δεκεμβρίου ο Έρανος Αγάπης της Ι.Μ.Θ.Φ

Από σπίτι σε σπίτι θα πραγματοποιηθεί φέτος ο Έρανος Αγάπης της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, για πρώτη φορά μετά από τους περιορισμούς που επέβαλαν τα  μέτρα πρόληψης για τον COVID-19.

O Έρανος Αγάπης ξεκινά αύριο και θα διενεργηθεί μέχρι και τις 18 Δεκεμβρίου από τους ιερείς των ενοριών και τις κυρίες των Φιλοπτώχων Ταμείων, ενώ τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την ενίσχυση της  φιλανθρωπικής δράσης της Εκκλησίας.   

Τιμόθεος: «Ας μην κλείσουμε την πόρτα της ψυχής μας στους αδελφούς μας»

Με εγκύκλιό του που διαβάστηκε σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Ι.Μ.Θ.Φ ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.Τιμόθεος κάλεσε όλους να προσφέρουν ό,τι μπορούν στο Έρανο της Αγάπης

«Γνωρίζουμε τις δυσκολίες, τη στενότητα, τους περιορισμούς. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι απόλυτη ανάγκη για όλους μας να υπερβούμε τους εαυτούς μας, να στραφούμε προς τους συνανθρώπους μας ιδίως εκείνους που έχουν ανάγκη που στερούνται και τα πιο απαραίτητα. Μόνο έτσι μέσα από την έμπρακτη και επίπονη φιλανθρωπία θα μπορέσουμε φέτος να βιώσουμε το μεγάλο μυστήριο της Θείας Φιλανθρωπίας και συγκατάβασης. Ας μην κλείσουμε την πόρτα της ψυχής μας στους αδελφούς μας. Πρόκειται λοιπόν το διάστημα αυτό να σας επισκεφτούν στα σπίτια σας οι ιερείς μας και οι κυρίες των φιλόπτωχων ταμείων των ενοριών της μητροπολιτική μας περιφερείας προκειμένου να προσφέρετε στον Έρανο Αγάπης και γι’ αυτό το λόγο σας παρακαλώ θερμώς να δεχθείτε και να προσφέρετε ό,τι μπορεί ο καθένας σας για την ενίσχυση αυτής της προσπάθεια. Ό,τι χρηματικό αντίτιμο προσφέρετε θα σας δοθεί κουπόνι του Εράνου Αγάπης και θέλω αν γνωρίζετε ότι αυτό θα πιάσει τόπο για την ενίσχυση των αδελφών μας οι οποί έχουν πράγματι μεγάλη ανάγκη. Εύχομαι ο Θεός να ευλογεί τη ζωήν όλων σας. Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα.» ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο Σεβασμιότατος.

Πλούσιος ο απολογισμός φιλανθρωπικής δράσης της Ι.Μ.Θ.Φ. για το 2021

Στο μήνυμά του ο κ. Τιμόθεος αφού επισημαίνει ότι  «το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας δεν υπήρξε ποτέ αποτέλεσμα εισφορών μεγάλων χορηγών αλλά  της γεμάτης αγάπης συνεισφορά των απλών καθημερινών ανθρώπων» αναφέρθηκε στο φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί η Εκκλησίας κάνοντας και έναν αναλυτικό απολογισμό για το 2021.

«Στη δύσκολη συγκυρία που ζει η κοινωνίας μας η τοπική μας εκκλησία δεν μένει αμέριμνη. Ανέλαβε και συνεχίζει να αναλαμβάνει μια σειρά πρωτοβουλιών για να διακονήσει τις κοινωνικές ανάγκες. Στις ενορίες αναπτύσσεται μια πολύ αξιόλογη φιλανθρωπική δραστηριότητα στηριγμένη στην εθελοντική προσφορά πολλών ανθρώπων. Αλλά και σε κεντρικό επίπεδο γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια με τη σίτιση στα 5 Σπίτια Αγάπης στην Καρδίτσα, τα Φάρσαλα, τον Παλαμά τους Σοφάδες και το Αγναντερό, με τα δέματα και τα Κοινωνικά Παντοπωλεία, την προσφορά υπηρεσιών υγείας, τη διάθεση φαρμακευτικού υλικού, την προσφορά ρουχισμού, τα ιδρύματα για ηλικιωμένους, τη μέριμνα για τους αστέγους.  

Πιο συγκεκριμένα,  όπως τονίζει στην εγκύκλιό του ο κ. Τιμόθεος:

– Το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Μητρόπολής μας για το έτος 2021 διέθεσε στο σύνολο 114.667,63 ευρώ.

-Τα 24 ενοριακά φιλόπτωχα ταμεία, τα οποία λειτουργούν και δραστηριοποιούνται στην Μητροπολιτική μας Περιφέρεια προσέφεραν 57.097,89 ευρώ σε φιλανθρωπική διακονία.

– Τα 5 Σπίτια Αγάπης διέθεσαν 63.545 μερίδες φαγητού και

– Τα Κοινωνικά Παντοπωλεία Αλληλεγγύης μοίρασαν 3.298 κιλά τρόφιμα και 4.305 δέματα.

«Οι ανωτέρω πρωτοβουλίες δεν θα μπορούσαν να προχωρήσουν αν δεν υπήρχε η συγκινητική στήριξη των ανθρώπων της Εκκλησίας. Άνθρωποι που ζουν οι ίδιοι της στενότητα της οικονομικής κατάστασης, μετέχουν από το υστέρημά τους στις προσπάθειες αυτές στηρίζουν την προσπάθεια της ενορίας τους κατά πρώτο λόγο και του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς μας Μητρόπολης στη συνέχεια και γι’ αυτό σας ευχαριστώ όλους σας από τα βάθη της ψυχής μου.» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας και της επιμνημόσυνης δέησης για τον Νικόλαο Πλαστήρα που τελέστηκαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγ. Κων/νου και Ελένης, κυρίες της ενορίες προς διευκόλυνση όσων ενδέχεται λόγω εργασίας να μην βρίσκονται τις ώρες του Εράνου Αγάπης στα σπίτια τους, διέθεσαν τα πρώτα κουπόνια στους παραβρισκόμενους.

Κωστής Κριτσιάνης  

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%C2%AB%CF%80%CF%8C%CF%81%CF%84%CE%B1-%E2%80%93-%CF%80%CF%8C%CF%81%CF%84%CE%B1%C2%BB-%CE%B1%CF%80%CF%8C-12-%CE%AD%CF%89%CF%82-18-%CE%B4%CE%B5%CE%BA%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%BF-%CE%AD%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CE%AC%CF%80%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B9-%CE%BC-%CE%B8-%CF%86

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: