Μητσοτάκης: 11 το πρωί η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη για τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας
9 August 2020
Εύβοια: Βρέθηκε το πτώμα του αγνοούμενου στον Κάλαμο – Στους 8 οι νεκροί
10 August 2020

Πότε να βάλεις «όρια» στον σύντροφό σου

Το να αφήνεις την πιο «diva» πλευρά σου προς τα έξω, είναι σίγουρα απαραίτητο ορισμένες φορές

Μια σχέση πρέπει να αποτελείται από δύο κύρια συστατικά αν θέλουμε πραγματικά να πετύχει. Την αγάπη και τον σεβασμό.

Κούνα του το δάχτυλο

Όταν κάνει κάτι λάθος και πόσο μάλλον απέναντί σου, αδιαφορώντας για το αν σε σέβεται ή όχι, τότε δείξε του τι σημαίνει «χειραφετημένη» γυναίκα!

Ξεμπρόστιασέ τον λέγοντάς του με ακρίβεια ποια είναι τα λάθη του και κάνοντάς τον να αντιληφθεί πόσο σημαντικό είναι να τα κατανοήσει.

Διαφορετικά αν δε θέλει, μπορείς και εσύ με την ησυχία σου να τον χωρίσεις και να πας παρακάτω.

Σου βάζει περιορισμούς

Το να σου απαγορεύει να βγεις με άντρες φίλους σου, να ξενυχτάς με την παρέα σου έξω κλπ δείχνει ότι θέλει να σε χειριστεί και να σε κάνει ό,τι εκείνος θέλει.

Πες του λοιπόν ότι σε αυτή τη σχέση τέτοια σκηνικά δε θα γίνονται και αν τον ξαναδείς να συμπεριφέρεται έτσι τότε εξήγησέ του τι επιπτώσεις θα έχει αυτό στη σχέση σας. Ότι εν ολίγοις θα τον χωρίσεις γιατί έχεις και κάποιον αυτοσεβασμό.

Είσαι δυναμική

Να μην ξεχνάς ποτέ να δείχνεις πρώτα σε εσένα και έπειτα στους άλλους, πόσο δυναμική και αυτάρκης είσαι. Μια γυναίκα με φιλοδοξίες και επιτυχίες είναι λογικό σε μια σεξιστική κοινωνία να θεωρείται «απειλή» άλλωστε. Ίσως γιατί «απειλεί» την αναβάθμισή της σε κοινωνία που η ισότητα είναι δεδομένη και όχι πρόταγμα.

Και να χωρίσεις με τον εκάστοτε σύντροφό σου, αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχεις τον εαυτό σου να κάνεις αυτά που η ίδια θες, χωρίς να ρωτάς κανέναν, τον σύντροφό σου κλπ.

Μια γυναίκα που ξέρει ποια είναι, ξέρει τι θέλει και που φυσικά αγαπάει τον εαυτό της, δε θα επιτρέψει ποτέ σε κανέναν, να τη φέρει σε τόσο δύσκολη θέση.

Όρια

Αυτά μπαίνουν πάντοτε, για να εξασφαλιστεί η ευρυθμία και η παραγωγική τάση μιας σχέσης. Το να μην υπάρχουν όρια και να επικρατεί μια «ασύδοτη» κατάσταση, τότε αποστερεί τον σεβασμό της ανθρώπινης, ρομαντικής και ερωτικής σχέσης.

Πηγή : in.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: