Ποιοι «δολοφονούν» την αγάπη, τις σχέσεις, τον πραγματικό κόσμο μας;
20 July 2021
Πώς να απαλλαγείτε από τα σημάδια γήρανσης;
21 July 2021

Πώς να απομακρύνετε φυσικά τα θηλώματα

Σήμερα θα σας δείξουμε πώς μπορείτε ν’ απομακρύνετε φυσικά τα θηλώματα. Τα θηλώματα ή κρεατοελιές είναι ακαλαίσθητες μεταβολές στο δέρμα που οφείλονται στον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV), ο οποίος περιλαμβάνει πάνω από 100 διαφορετικούς τύπους. Κάθε τύπος HPV επηρεάζει τον κάθε άνθρωπο διαφορετικά, ανάλογα με το κάθε ανοσοποιητικό σύστημα. Ο τύπος του ιού που προκαλεί τα θηλώματα είναι σχετικά άκακος ενώ άλλοι τύποι HPV μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρές ασθένειες.

Τα θηλώματα, που οφείλονται σε ιό, μπορούν εύκολα να εξαπλωθούν σε διαφορετικά σημεία του σώματος καθώς και να μεταδοθούν σε άλλους μέσω της άμεσης επαφής με το δέρμα. Υπάρχουν σήμερα πολλές συμβατικές θεραπείες για την απομάκρυνση των θηλωμάτων, όμως δεν είναι πάντα 100% αποτελεσματικές και ίσως να μη λειτουργούν για όλους. Αν είστε ένας από εκείνους που δεν έχουν καταφέρει να απομακρύνουν τα θηλώματα χρησιμοποιώντας συμβατικές μεθόδους, ίσως θελήσετε να δοκιμάσετε τις παρακάτω σπιτικές θεραπείες για ν’ απομακρύνετε φυσικά τα θηλώματα. Είναι οικονομικές, εύκολες στην εφαρμογή και, αν χρησιμοποιούνται συχνά, μπορούν να δώσουν εξαιρετικά αποτελέσματα στην εξάλειψη των θηλωμάτων.

Απομακρύνετε φυσικά τα θηλώματα μηλόξυδο

Το μηλόξυδο, χάρη στις φαρμακευτικές του ιδιότητες, αποτελεί μία από τις πλέον διαδεδομένες σπιτικές θεραπείες ανά τον κόσμο. Το προϊόν αυτό, πέρα από το ότι κοστίζει πολύ λίγο, έχει ισχυρή επίδραση στα ακαλαίσθητα θηλώματα. Ωστόσο, το ξύδι δεν σκοτώνει τον ιό που προκαλεί τα θηλώματα· η οξύτητά του επιτίθεται στο σαρκώδες μέρος από το οποίο αποτελείται το θήλωμα. Δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις για το παραπάνω, όμως μελέτη του Δρ. Rutala WA του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνα ότι μπορεί να σκοτώσει βλαβερά παθογόνα σε εργαστηριακό περιβάλλον.

Θα χρειαστείτε:

  • 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
  • Βαμβάκι ή βαμβακερό πανί

Τι πρέπει να κάνετε;

Βρέξτε το βαμβάκι με το ξύδι και εφαρμόστε απευθείας πάνω στο θήλωμα. Καλύψτε με ένα κομμάτι γάζα και αφήστε το να δράσει όλη τη νύχτα. Το επόμενο πρωί, απομακρύνετε τη γάζα. Επαναλάβετε τη θεραπεία κάθε νύχτα για να έχετε βέλτιστα αποτελέσματα (μέσα σε μία με δύο εβδομάδες).

Απομακρύνετε φυσικά τα θηλώματα φλούδες μπανάνας

Απομακρύνετε φυσικά τα θηλώματα - Γυναίκα εφαρμόζει φλούδα μπανάνας στο βλέφαρο

Οι μπανάνες είναι θαυμάσιες για την υγεία του δέρματος και, στη συγκεκριμένη περίπτωση, περιέχουν ένα πρωτεολυτικό ένζυμο που διαλύει τα θηλώματα.

Θα χρειαστείτε:

  • Τη φλούδα μίας μπανάνας

Τι πρέπει να κάνετε;

Με ένα κουτάλι, ξύστε το εσωτερικό της φλούδας της μπανάνας για να πάρετε το λευκό πολτό. Απλώστε τον πολτό αυτό απευθείας πάνω στο θήλωμα και πλύντε τα χέρια σας για να αποφύγετε την εξάπλωση του θηλώματος σε άλλα σημεία του σώματός σας. Επαναλάβετε μέχρι να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Για τα θηλώματα: βιταμίνη C

Η άμεση εφαρμογή βιταμίνης C στα θηλώματα μπορεί να συμβάλλει στην εξόντωση του ιού που τα προκαλεί. Η θεραπεία αυτή είναι δημοφιλής εδώ και χρόνια, καθώς όσοι τη δοκίμασαν είχαν καλά αποτελέσματα.

Θα χρειαστείτε:

  • 1 ταμπλέτα βιταμίνης C
  • Γουδί
  • Λίγο χυμό λεμονιού

Τι πρέπει να κάνετε;

Σε ένα γουδί, λιώστε την ταμπλέτα της βιταμίνης C και προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού για να φτιάξετε έναν πολτό. Απλώστε το μείγμα απευθείας πάνω στο θήλωμα, καλύψτε το με έναν επίδεσμο και αφήστε το να δράσει όλη τη νύχτα. Επαναλάβετε αυτή τη θεραπεία κάθε μέρα.

Δοκιμάστε βασιλικό

Απομακρύνετε φυσικά τα θηλώματα - Βασιλικός

Ο βασιλικός είναι ακόμα ένας θαυμάσιος τρόπος για ν’ απομακρύνετε φυσικά τα θηλώματα ενώ παράλληλα καταπολεμά τον ιό που τα προκαλεί. Το βότανο αυτό είναι γνωστό για τις ισχυρές αντιικές του ιδιότητες, που έχουν ισχυρή δράση κατά των θηλωμάτων.

Θα χρειαστείτε:

  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό
  • Γάζα ή επίδεσμο

Τι πρέπει να κάνετε;

Πλύντε το βασιλικό και πολτοποιήστε τον. Απλώστε τον πολτό απευθείας πάνω στο θήλωμα και καλύψτε με έναν επίδεσμο ή μια γάζα, αφήνοντάς τον να δράσει όλη τη νύχτα. Επαναλάβετε τη θεραπεία αυτή κάθε μέρα για δύο εβδομάδες.

Απομακρύνετε φυσικά τα θηλώματα με πικραλίδα

Η πικραλίδα περιέχει ένα γάλα το οποίο είναι πολύ αποτελεσματικό κατά των θηλωμάτων. Αν μεγαλώνουν πικραλίδες στην αυλή ή στον κήπο σας, μη διστάσετε να τις χρησιμοποιήσετε για να απομακρύνετε φυσικά τα θηλώματα.

Θα χρειαστείτε:

  • 1 πικραλίδα
  • Επίδεσμο

Τι πρέπει να κάνετε;

Αφαιρέστε την κορυφή της πικραλίδας και πάρτε το γάλα που περιέχεται στο βλαστό. Απλώστε το απευθείας πάνω στο θήλωμα και καλύψτε με έναν επίδεσμο. Επαναλάβετε τη θεραπεία αυτή δύο φορές την ημέρα για να εξαλείψετε εντελώς τα θηλώματαΝα θυμάστε πως θα πρέπει πάντοτε να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας πριν προχωρήσετε στην εφαρμογή σπιτικών θεραπειών.

meygeia.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: