Καμιά φορά, έρχεται ένας άνθρωπος από το πουθενά και σου αλλάζει τον κόσμο όλο.
10 August 2021
Δολοφονία 20χρονου στις Σέρρες: Ο δράστης ανέβασε φωτογραφίες με το μαχαίρι στα social media
11 August 2021

Πώς να κοιμηθείτε αν έχετε τενοντίτιδα στον ώμο


Ο ύπνος με τενοντίτιδα στον ώμο μπορεί να είναι αρκετά άβολος. Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποια θέση να υιοθετήσουμε και πώς να μειώσουμε τον πόνο. Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε μαζί σας ορισμένες προτάσεις.

Η προσπάθεια να κοιμηθείτε όταν έχετε τενοντίτιδα στον ώμο μπορεί να είναι μια πολύ δυσάρεστη κατάσταση. Αυτή η κατάσταση έρχεται με πόνο, φλεγμονή και αίσθημα αδυναμίας που μειώνει την ικανότητα του ατόμου να εκτελεί καθημερινές εργασίες. Ακριβώς όταν πηγαίνετε για ύπνο, τα συμπτώματα τείνουν να αυξάνονται και μπορεί να διακόψουν την ξεκούραση σας.

Τι μπορείτε να κάνετε για αυτό; Πώς μπορείτε να αποτρέψετε την ταλαιπωρία ώστε να μην επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου;

Υπάρχουν μερικά απλά μέτρα που μπορείτε να εφαρμόσετε για τον μετριασμό αυτής της κατάστασης. Στο ακόλουθο άρθρο, θα ρίξουμε μια σύντομη ματιά στις αιτίες και, στη συνέχεια, θα ανακαλύψουμε πώς να ανακουφίσετε τα συμπτώματα για να σας βοηθήσουμε να κοιμηθείτε καλά.

Τι είναι η τενοντίτιδα στον ώμο; Ποιες είναι οι αιτίες της;

Η τενοντίτιδα του ώμου είναι η φλεγμονή των τενόντων στον ώμο. Προκαλείται συχνά από επαναλαμβανόμενες κινήσεις ή υπερβολική άσκηση των μυών των ώμων. Είναι συχνή σε άτομα που ασκούν αθλήματα όπως τένις, μπέιζμπολ και κολύμπι, μεταξύ άλλων.

Από την άλλη πλευρά, μπορεί επίσης να επηρεάσει άτομα που έχουν θέσεις εργασίας που συνεπάγονται υπερβολική πίεση σε αυτήν την άρθρωση, όπως στην περίπτωση των ξυλουργών ή των ζωγράφων. Συνολικά, υπάρχουν δύο τύποι τενοντίτιδας ώμου:

  1. Στο στροφικό πέταλο
  2. Στο βραχιόνιο δικέφαλο

Το κύριο σύμπτωμα είναι η αίσθηση του πόνου που αυξάνεται με την κίνηση του άνω άκρου ή την ψηλάφηση της άρθρωσης. Υπάρχει επίσης εξασθένηση του βραχίονα, δυσκολία στην ανύψωση αντικειμένων και δυσφορία τη νύχτα.

τενίστας με τενοντίτιδα
Το τένις και άλλα αθλήματα οδηγούν στην ανάπτυξη αυτής της τενοντίτιδας, λόγω του τύπου των κινήσεων που γίνονται.

Πώς μπορείτε να κοιμηθείτε καλά εάν έχετε τενοντίτιδα στον ώμο;

Για να αποφύγετε προβλήματα ύπνου που προκαλούνται από τενοντίτιδα στον ώμο, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό. Παρόλο που υπάρχουν γενικές συμβουλές για την παροχή αίσθησης ανακούφισης, ο γιατρός σας θα πρέπει να καθορίσει τη σοβαρότητα του τραυματισμού και αν θα χρειαστείτε φάρμακα.

Συχνά, προτείνουν τη λήψη αντιφλεγμονωδών φαρμάκων χωρίς συνταγή (OTC) όπως η ακεταμινοφαίνη ή η ιβουπροφαίνη. Ωστόσο, ταυτόχρονα, σας συνιστούμε να συνεργαστείτε με έναν φυσιοθεραπευτή για να κάνετε ασκήσεις και θεραπεία για τη βελτίωση της μυϊκής δύναμης σε αυτόν τον τομέα.

Εάν αυτό δεν είναι αρκετό για τον έλεγχο των συμπτωμάτων και του πόνου, μπορεί να χρειαστεί ένεση κορτικοστεροειδών ή ακόμη και χειρουργική επέμβαση. Σε κάθε περίπτωση, αν ο τραυματισμός δεν βελτιώνεται, μπορείτε να εφαρμόσετε αυτές τις συγκεκριμένες συμβουλές για τον ύπνο.

Απλώστε πάγο πριν τον ύπνο

Πριν πάτε για ύπνο, πρέπει να εφαρμόσετε παγοκύστη ή κρύα συμπίεση στον ώμο που πάσχει από τενοντίτιδα. Όπως εξηγεί ο Edward R. Laskowski, MD, σε μια δημοσίευση της Mayo Clinicτο κρύο ανακουφίζει τον πόνο και προκαλεί συστολή των αιμοφόρων αγγείων. Με αυτόν τον τρόπο, η φλεγμονή μειώνεται.

Η ψυχρή θεραπεία θα πρέπει να διαρκεί 15 έως 20 λεπτά. Είναι απαραίτητο να τυλίξετε τον πάγο σε μια σακούλα ή μια πετσέτα, καθώς μια άμεση εφαρμογή μπορεί να βλάψει το δέρμα.

Βρείτε μια εναλλακτική θέση ύπνου

Η στάση του ύπνου παίζει σημαντικό ρόλο στο πόσο γρήγορα θα βελτιωθεί η τενοντίτιδα του ώμου σας. Ωστόσο, δεν υπάρχει τυπική στάση ύπνου που θα συμβάλει στη βελτίωση της κατάστασης. Εξαιτίας αυτού, σας συνιστούμε να δοκιμάσετε πολλές διαφορετικές θέσεις και να επιλέξετε την πιο άνετη.

  • Ανακλινόμενη θέση. Υπάρχουν πολλές επιλογές για ύπνο σε ανακλινόμενη θέση. Πρώτα απ ‘όλα, αρκετά μαξιλάρια μπορούν να τοποθετηθούν πίσω από την πλάτη όταν ξαπλώνετε στο κρεβάτι. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια άνετη ξαπλώστρα ή ένα ρυθμιζόμενο κρεβάτι. Για μεγαλύτερη άνεση, το μαξιλάρι μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από τον τραυματισμένο βραχίονα.
  • Ανάσκελα. Η ξαπλωμένη πλάτη με το τραυματισμένο χέρι σας σε ένα μαξιλάρι είναι μια άλλη επιλογή. Αυτή η υποστήριξη μειώνει την πίεση στον ώμο, ανακουφίζοντας έτσι τον πόνο.
  • Από την μη τραυματισμένη πλευρά. Μια άλλη θέση που θα σας βοηθήσει να ξεκουραστείτε είναι να ξαπλώνετε στην μη τραυματισμένη πλευρά. Με άλλα λόγια, εάν ο αριστερός ώμος είναι τραυματισμένος, μπορείτε να κοιμηθείτε στη δεξιά πλευρά. Ωστόσο, αυτό είναι κάπως δύσκολο για άτομα που δεν μπορούν να κοιμηθούν στην ίδια θέση όλη τη νύχτα.
πρόβλημα ύπνου
Η υγιεινή του ύπνου και οι θέσεις κρεβατιού είναι στοιχεία που πρέπει να ληφθούν υπόψη για την ανακούφιση του πόνου της τενοντίτιδας των ώμων.

Υιοθετήστε καλές συνήθειες ύπνου

Για να βοηθήσετε τη διαδικασία αποκατάστασης σε περιπτώσεις τενοντίτιδας του ώμου, ο ύπνος είναι ζωτικής σημασίας. Η κακή ποιότητα ύπνου αυξάνει το άγχος και καθιστά δύσκολη την αποκατάσταση. Επομένως, εκτός από την εφαρμογή των παραπάνω συμβουλών, θα πρέπει να εφαρμόσετε και άλλες υγιείς συνήθειες ύπνου. Συγκεκριμένα, προτείνουμε τα εξής:

  • Διατηρήστε τακτικά προγράμματα. Πηγαίνετε στο κρεβάτι και σηκωθείτε την ίδια ώρα κάθε μέρα.
  • Αποφύγετε τη χρήση φορητών συσκευών, υπολογιστών και τηλεόρασης πριν κοιμηθείτε.
  • Περιορίστε την κατανάλωση διεγερτικών όπως καφεΐνη, νικοτίνη και αλκοόλ, ειδικά μετά τις 4 μ.μ.
  • Φάτε ένα υγιεινό δείπνο τουλάχιστον 2 ώρες πριν πάτε για ύπνο.

Δεν μπορείτε να κοιμηθείτε καλά λόγω της τενοντίτιδας στον ώμο;

Όχι μόνο τα συμπτώματα της τενοντίτιδας των ώμων μπορεί να σας ενοχλούν καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας, αλλά μπορούν επίσης να μειώσουν την ποιότητα του ύπνου μας. Γι ‘αυτό είναι καλή ιδέα να εφαρμόσετε αυτές τις προτάσεις στην πράξη. Εάν ο πόνος εξακολουθεί να μην βελτιώνεται, τότε είναι καλύτερο να επισκεφτείτε έναν γιατρό.

Όπως έχουμε αναφέρει, σε ορισμένες περιπτώσεις ο τραυματισμός απαιτεί φαρμακολογική ή χειρουργική προσέγγιση. Έτσι, εάν τα συμπτώματα είναι σοβαρά και δεν βελτιωθούν με μέτρα αυτο-φροντίδας, τότε θα πρέπει να αναζητήσετε έγκαιρη και επαγγελματική λύση.

meygeia.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: