Νέα γυναικοκτονία στη Λάρισα – Πυροβόλησε τη σύζυγό του μέσα σε μαγαζί
3 August 2021
Ζώα συντροφιάς: Ο δύσκολος αποχαιρετισμός και η επιλογή της αποτέφρωσης
3 August 2021

Πώς να ξεχωρίζετε το καλό καρπούζι

facebook sharing button

Το καρπούζι είναι αναμφισβήτητα το φρούτο του καλοκαιριού. Όσο ωραίο κι  αν είναι να το απολαμβάνουμε ωστόσο, τόσο δύσκολη μπορεί να είναι η διαδικασία της επιλογής του. Για να μη χρειαστείτε τη βοήθεια του μανάβη την επόμενη φορά που θα πάτε στη λαϊκή, δείτε πέντε τρόπους που θα σας βοηθήσουν να το ξεχωρίσετε μόνη σας.

1. Προσοχή στο σχήμα

Ακόμα και τα καρπούζια διαχωρίζονται σε… φύλα! Τα αρσενικά είναι μεγαλύτερα, έχουν μακρόστενο σχήμα και πιο «νερουλή» γεύση. Αντίθετα, τα θηλυκά είναι στρογγυλά και έχουν πολύ γλυκιά γεύση – σας συνιστούμε να τα προτιμήσετε. 

2. Ελέγξτε τη «βάση» του

Αν το σημείο που ακουμπούσε το καρπούζι στο χώμα είναι άσπρο, τότε το φρούτο είναι ανώριμο. Αν πάλι έχει έντονο κίτρινο χρώμα, σημαίνει ότι είναι γινωμένο.

3. Προσέξτε τις καφέ κηλίδες

Οι καφέ ιστοί που βλέπετε στο καρπούζι μαρτυρούν ότι οι μέλισσες ακούμπησαν πάνω στα σημεία επικονίασης του άνθους πολλές φορές. Όσο περισσότεροι είναι, τόσο πιο γλυκό είναι το καρπούζι.

4. Το μέγεθος παίζει ρόλο

Μην επιλέγετε πολύ μεγάλα ή πολύ μικρά καρπούζια. Η ιδανική επιλογή βρίσκεται κάπου στη μέση, γι’ αυτό προτιμήστε όσα είναι μέτρια σε μέγεθος. Εκτός αυτού, να θυμάστε ότι πρέπει πάντα το καρπούζι να είναι αρκετά βαρύ συγκριτικά με το μέγεθός του.

5. Μην ξεχάσετε την… ουρά

Αν η ουρά του είναι ξεραμένη, σημαίνει ότι το φρούτο είναι ώριμο και έτοιμο προς κατανάλωση. Το έντονο πράσινο χρώμα, αντίθετα, υποδηλώνει ότι το φρούτο δεν έχει «γίνει» ακόμα. 

Πηγή: brightside.me

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: