Από μηνύματα φλερτάρουμε καλύτερα γιατί κρύβουμε αντιδράσεις
10 December 2020
Καρδίτσα: Συνεχείς χιονοπτώσεις στα ορεινά του νομού
10 December 2020

Πώς να φτιάξω κρέμα με βιταμίνη C στο σπίτι;

Η βιταμίνη C έχει ισχυρές αντιγηραντικές ιδιότητες: ασκεί έντονη αντιοξειδωτική δράση, ενισχύει τη σύνθεση του κολλαγόνου και αποτρέπει την κυτταρική βλάβη από τις ελεύθερες ρίζες. Φωτίζει το πρόσωπο, χαρίζει λαμπερή επιδερμίδα και ομοιογενοποιεί το χρώμα του δέρματος.
Το βερικοκέλαιο κατατάσσεται μεταξύ των πιο πλουσίων σε ρετινόλη ελαίων. Ενυδατώνει, επιδιορθώνει και αναζωογονεί την επιδερμίδα και εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες. Απορροφάται εύκολα από το δέρμα χωρίς να αφήνει λιπαρή μεμβράνη.
Το ανθόνερο λεμονιού προσφέρει το ευχάριστο άρωμα των εσπεριδοειδών, τονώνει, αναζωογονεί και μαλακώνει το δέρμα και βελτιώνει το χρώμα της επιδερμίδας.

Συστατικά για 45ml:

Υδάτινη φάση:
Ανθόνερο Λεμονιού – 30ml

Ελαιώδης φάση:
Βερικοκέλαιο – 10ml
Φυσικός γαλακτωματοποιητής Olivem 1000 – 4ml (8 κουταλάκια των 0.5ml)

Φάση έτοιμης κρέμας:
Βιταμίνη C – 1ml (2 κουταλάκια των 0.5ml)
Φυσικό συντηρητικό Leucidal – 0.8ml (18 σταγόνες)*

*Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μίνι σετ Olivem-Leucidal  αν δεν θέλετε να αγοράσετε τις μεγαλύτερες συσκευασίες.

Μπορείτε να προσθέσετε στην έτοιμη κρέμα 5-10 σταγόνες αρωματικού εκχυλίσματος Μάνγκο,  το οποίο θα χαρίσει στην κρέμα σας μια υπέροχη μυρωδιά!

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
Θέλετε μόνο 10 λεπτά για την παρασκευή της κρέμας! Θα βρείτε όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ σε αυτό το σετ.
1. Μετρήστε με τον μετρικό κύλινδρο 10ml βερικοκέλαιου και χύστε το σε ένα μπρίκι.
2. Προσθέστε στο μπρίκι 4ml κεριού ελιάς (φυσικού γαλακτωματοποιητή) Olivem 1000 (αντιστοιχεί σε 8 κουταλάκια των 0.5ml).
3. Μετρήστε 30ml ανθόνερου Λεμονιού με τον μετρικό κύλινδρο και χύστε το νερό στο δεύτερο μπρίκι.
4. Τοποθετήστε και τα δυο μπρίκια σε μια κατσαρόλα και αρχίστε να τη ζεσταίνετε. Τοποθετήστε το θερμόμετρο στο μπρίκι με το έλαιο και τον γαλακτωματοποιητή. Περιμένετε μέχρι η θερμοκρασία να ανέβει τουλάχιστον στους 60-65 βαθμούς. Ο γαλακτωματοποιητής πρέπει να λιώσει τελείως! Στη συνέχεια, βγάλτε και τα δυο μπρίκια από την κατσαρόλα.
5. Χύστε σε ένα ψηλό ποτήρι πρώτα το έλαιο με τον λιωμένο γαλακτωματοποιητή και μετά προσθέστε σιγά σιγά το νερό. Ανακατέψτε τις δύο φάσεις με ένα μιξεράκι για φραπέ ή με ένα μικρό χτυπητήρι μέχρι το μείγμα να γίνει ομογενοποιημένο.
6. Περιμένετε 2 λεπτά να κρυώσει η κρέμα. Προσθέστε 1ml βιταμίνης C (αντιστοιχεί σε 2 κουταλάκια των 0.5ml) και 0.8ml (18 σταγόνες) φυσικού συντηρητικού Leucidal (εκχύλισμα ραπανακιού). Επίσης, αν έχετε κάποιο αιθέριο έλαιο ή αρωματικό εκχύλισμα, προσθέστε το και ανακατέψτε καλά με ένα μιξεράκι ή ένα κουτάλι.
7. Βουτήξτε το βαζάκι σας για την κρέμα μέσα στο βραστό νερό που παραμένει στην κατσαρόλα. Σε ένα λεπτό βγάλτε το βαζάκι και στεγνώστε το με μια καθαρή πετσέτα. Γεμίστε το βαζάκι με την κρέμα σας. Έτοιμη!

Η βιολογική κρέμα θα διατηρηθεί περίπου για 2-3 μήνες εντός ψυγείου σε ένα βαζάκι airless. Αν έχετε την κρέμα εκτός ψυγείου ή σε ένα κανονικό βαζάκι, μπορεί να ελαττώσετε τη διάρκεια της ζωής της.

Πηγή : homecosmetics.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: