Δήμος Μουζακίου: Στους διαμένοντες σε κοντέινερ το ποσό του ερανικού λογαριασμού για τον «Ιανό»
22 February 2023
Τουρκία: Εκλογές στις 18 Ιουνίου σκέφτεται να ανακοινώσει ο Ερντογάν
22 February 2023

Πώς να «ωριμάσουμε» ένα αβοκάντο

Η αλήθεια είναι πως τα αβοκάντο δεν αρχίζουν να ωριμάζουν μέχρι να φύγουν από το δέντρο, επομένως συχνά πρέπει να περιμένουμε να ωριμάσουν πριν τα χρησιμοποιήσουμε. Χρειάζεται υπομονή και τρόπο που σίγουρα αξίζει τον κόπο αφού η προσθήκη αβοκάντο στη διατροφή είναι ένας πολύ καλός τρόπος πρόσληψης υγιεινών λιπών, βιταμινών, καλίου, φυλλικού οξέος και φυτικών ινών.
Επιπλέον, στα οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση αβοκάντο περιλαμβάνονται η μείωση της χοληστερόλης και του κινδύνου καρδιακών παθήσεων.
Η φρέσκια γεύση και η κρεμώδης υφή του αβοκάντο το καθιστά ένα ευέλικτο και δημοφιλές φρούτο. Μπορείτε να τα προσθέσετε σε ένα νόστιμο σάντουιτς πρωινού, να τα χρησιμοποιήσετε για την παρασκευή γκουακαμόλε ή να τα κάνετε αλοιφή και να τα προσθέσετε στο τοστ.
Αρκεί να ανακαλύψουμε τις τεχνικές για να ωριμάσουν νωρίτερα, αλλά και να κάνουμε την κατάλληλη επιλογή από το σούπερ μάρκετ ή το μανάβικο.

-Τα αβοκάντο ωριμάζουν σταδιακά σε μια περίοδο τεσσάρων έως επτά ημερών. Αφήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου και θα αρχίσετε να παρατηρείτε ότι το χρώμα στο δέρμα τους ξεκινά να σκουραίνει. Αυτό σημαίνει πως ωριμάζουν.

-Δοκιμάστε να βάλετε άγουρα αβοκάντο σε μια καφέ χάρτινη σακούλα για τρεις ημέρες. Τα φρούτα απελευθερώνουν μια αέρια φυτική ορμόνη που ονομάζεται αιθυλένιο και η οποία ενεργοποιεί τη διαδικασία ωρίμανσης. Η «παγίδευσή» τους μέσα σε σακούλα θα εγκλωβίσει την ορμόνη, ενώ θα αποτρέψει την ανάπτυξη βακτηρίων.

-Η προσθήκη ώριμων μπανανών στη χάρτινη σακούλα μπορεί να αυξήσει την ποσότητα αερίου αιθυλενίου στη σακούλα και να ενθαρρύνει την ταχύτερη ωρίμανση. Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να επισπεύσετε την διαδικασία ωρίμανσης έως και τέσσερις ημέρες.

Πώς να επιλέξετε ώριμα αβοκάντο
Το χρώμα του δέρματος των ώριμων αβοκάντο είναι συχνά σκούρο πράσινο με μωβ απόχρωση και έχει ανώμαλη υφή. Εάν τοποθετήσετε το αβοκάντο στο χέρι σας και υποκύψει σε ήπια πίεση, αυτό είναι ένας άλλος καλός δείκτης ότι έχετε βρει ένα ώριμο αβοκάντο. Αποφύγετε τα αβοκάντο που έχουν καφέ κηλίδες ή βαθουλώματα.
Όταν επιλέγετε το σωστό αβοκάντο, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας χαρακτηριστικά όπως το χρώμα, τη σφριγηλότητα και την υφή – αλλά θα πρέπει να βασιστείτε σε περισσότερα από αυτά τα χαρακτηριστικά. Το χρώμα και ο βαθμός σκληρότητας ενός αβοκάντο μπορεί συχνά να είναι παραπλανητικά και συνήθως δεν είναι οι καλύτεροι δείκτες ωριμότητας. Το κλειδί για να ελέγξετε αν ένα αβοκάντο είναι ώριμο είναι να δείτε τι συμβαίνει κάτω από το δέρμα.
Τραβήξτε τον μίσχο στην κορυφή του αβοκάντο και αν απομακρύνεται εύκολα, αυτό είναι ένα καλό σημάδι πως δεν είναι υποώριμο.

Είναι τα άγουρα και τα υπερώριμα αβοκάντο ασφαλή για κατανάλωση;

Τα άγουρα αβοκάντο συχνά έχουν πικρή γεύση, είναι σκληρά στο εξωτερικό και κόβονται δύσκολα.
Ωστόσο, έχουν την ίδια θρεπτική αξία με τα ώριμα και αν δεν είστε αλλεργικοί στο αβοκάντο, η κατανάλωσή τους είναι απολύτως ασφαλής.
Από την άλλη, μόλις το δέρμα του αβοκάντο γίνει μαύρο και φέρει στίγματα, ο καρπός οδεύει προς την αποσύνθεση. Το ίδιο και αν η φλούδα του έχει λακκάκια και είναι ζαρωμένη. Η τοποθέτηση των αβοκάντο στο ψυγείο μόλις τα δείτε να γίνονται σκούρα πράσινα μπορεί να επιβραδύνει τη διαδικασία ωρίμανσης κατά μερικές ημέρες. Σε κάθε περίπτωση, η κατανάλωση υπερώριμων (όχι σαπισμένων) αβοκάντο, δεν ενέχει κανέναν κίνδυνο.



Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/clickatlife/1442284/pos-na-orimasoyme-ena-avokanto/

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: