Επιστροφή στις νίκες για την Τορίνο
7 March 2023
Η Ελλάδα μέσα σε μία 10ετία «γέρασε» κατά 3,5 έτη – Το domino effect και τα «αγκάθια» σε απασχόληση, διαθέσιμο εισόδημα, στέγαση
7 March 2023

Ρουμπινί: Ο «Dr Doom» φοβάται για «ανώμαλη προσγείωση» της παγκόσμιας οικονομίας

H παγκόσμια οικονομία βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο «ανώμαλης προσγείωσης» λόγω των προσπαθειών των κεντρικών τραπεζών να θέσουν υπό έλεγχο τον επίμονα σε υψηλά επίπεδα πληθωρισμό, προειδοποίησε ο Νουριέλ Ρουμπινί εκτιμώντας ότι οι γεωπολιτικοί παράγοντες θα αυξήσουν περαιτέρω τις τιμές.

Ο Ρουμπινί, γνωστός και ως «Dr Doom» ή προάγγελος των καταστροφών, υποστήριξε ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Αυστραλία είναι πιο επίμονος από ό,τι ανέμεναν οι αγορές και οι κεντρικές τράπεζες.

Ως εκ τούτου, οι κεντρικές τράπεζες θα πρέπει να αυξήσουν τα επιτόκια πολύ υψηλότερα από ό,τι αρχικά αναμενόταν για να επαναφέρουν τον πληθωρισμό στο στόχο τους, δήλωσε ο διακεκριμένος οικονομολόγος και διευθύνων σύμβουλος της Roubini Macro Associates μιλώντας σε εκδήλωση για τις επιχειρήσεις.

«Ο πληθωρισμός θα παραμείνει υψηλός επειδή οι τιμές των εμπορευμάτων θα παραμείνουν υψηλές φέτος», είπε ο Ρουμπινί. Παράγοντες όπως η επιδείνωση του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας και η αυξανόμενη κινεζική ζήτηση για εμπορεύματα εν μέσω επιστροφής της οικονομίας στην ανάπτυξη θα τροφοδοτήσουν τον πληθωρισμό, εξήγησε.

naftemporiki.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: