Ξεκινά στο Βόλο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πετοσφαίρισης Κορασίδων με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας
27 April 2023
Κ. Μητσοτάκης: Είμαστε απρόθυμοι να ανεχτούμε την αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων
27 April 2023

Ρούσσο: Συνεδρίασε το 5μελες και νέος πρόεδρος ο Παύλος Οικονόμου

Για την εκλογή νέου προέδρου έως 31 Δεκεμβρίου 2023 σύμφωνα με τη νέα εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών κλήθηκε να λάβει απόφαση το 5μελες συμβούλιο της κοινότητας Ρούσσου στη συνεδρίαση της 25ης Απριλίου.

Υποψηφιότητα έθεσαν ο νυν πρόεδρος κ. Παύλος Οικονόμου και ο κ. Κωνσταντίνος Καντας με τον πρώτο να λαμβάνει 3 ψήφους και τον έτερο συνυποψήφιο τις άλλες δύο ψήφους.

Έτσι για το υπόλοιπο της δημοτικής περιόδου πρόεδρος της κοινότητας θα είναι ο κ. Παύλος Οικονόμου.

Σημειώνουμε ότι η διαδικασία αποτελεί συμμόρφωση με την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (μετά από 3 και πλέον χρόνια), το οποίο έκρινε ως αντισυνταγματικές διατάξεις (του τότε υπουργού ΥΠ.ΕΣ. Τ. Θεοδωρικάκου) σχετικά με τον τρόπο ανάδειξης του προέδρου των δημοτικών κοινοτήτων άνω των 300 κατοίκων με ορισμό του συμβούλου του πρώτου κατά σειρά συνδυασμού. Με τη νέα διάταξη επανέρχονται σε ισχύ οι ρυθμίσεις που προβλέπουν την εκλογή του προέδρου της δημοτικής κοινότητας από το σύνολο των μελών του συμβουλίου μεταξύ των δύο πρώτων συμβούλων των δύο πρώτων κατά σειρά εκλογής συνδυασμών.

Αυτό σημαίνει ότι σε όσες κοινότητες άνω των 300 κατοίκων ο πρόεδρος δεν εκλέχτηκε σε συνδυασμό που συγκέντρωσε ποσοστό μεγαλύτερο του 50%, θα πρέπει να γίνει ειδική συνεδρίαση του συμβουλίου κοινότητας για να εκλεγεί εκ νέου ο πρόεδρός του.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%83%CF%83%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%BF-5%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CE%AD%CE%BF%CF%82-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%85

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: