ΕΛΑΣ: Σύλληψη τεσσάρων 15χρονων για ξυλοδαρμό συνομηλίκου τους
2 April 2023
Παπούα Νέα Γουινέα: Ισχυρός σεισμός 7,2 βαθμών- Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι
3 April 2023

Ρωσία: Μεγάλος αριθμός απωλειών στις ένοπλες δυνάμεις λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι πολλοί από τους θανάτους στις τάξεις των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην Ουκρανία οφείλονται στην υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

«Ενώ η Ρωσία έχει υποστεί έως και 200.000 ανθρώπινες απώλειες από την πλήρους κλίμακας εισβολή της στην Ουκρανία, μια μη αμελητέα μειοψηφία από αυτές τις απώλειες οφείλονται σε αίτια που δεν αφορούν μάχες», τονίζει το βρετανικό υπουργείο.

Η έκθεση επικαλείται ένα πρόσφατο δημοσίευμα ρωσικού ειδησεογραφικού δικτύου στο Telegram που έκανε λόγο για «εξαιρετικά υψηλούς» αριθμούς περιστατικών, εγκλημάτων και θανάτων που συνδέονται με κατανάλωση αλκοόλ στις τάξεις των ρωσικών δυνάμεων.

«Ωστόσο, με την μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ να είναι διάχυτη σε μεγάλο μέρος της ρωσικής κοινωνίας, αυτού του μεγέθους η κατανάλωση θεωρείται για χρόνια ως ένα σιωπηρά αποδεκτό μέρος της στρατιωτικής ζωής, ακόμη και σε πολεμικές επιχειρήσεις», υπογραμμίζει η έκθεση.

Το βρετανικό υπουργείο απαρίθμησε άλλες κύριες αιτίες ανθρώπινων απωλειών στις τάξεις του ρωσικού στρατού, απώλειες που δεν συνδέονται με μάχες, όπως ο κακός χειρισμός όπλων, τροχαία ατυχήματα και υποθερμία. Ρώσοι διοικητές πιθανώς έχουν γνώση της διάχυτης κατάχρησης αλκοόλ και τη θεωρούν ιδιαίτερα επιζήμια για την αποτελεσματικότητα στο πεδίο της μάχης, ανέφερε.

Το υπουργείο δημοσιεύει καθημερινές ενημερώσεις από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, με βάση πληροφορίες που συλλέγουν οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών. Η Μόσχα θεωρεί τις εκθέσεις αυτές παραπληροφόρηση.

Πηγές: ΑΜΠΕ, dpa

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: