Η φοροαποφυγή των πολυεθνικών επιχειρήσεων
14 June 2023
Η Θεσσαλία Περιφέρεια πρωταγωνίστρια σε εποχή πολυκρίσης – Κ. Αγοραστός: «Με συλλογική ηγεσία πετύχαμε πολλά λειτουργώντας με όριο το …αδύνατο»
14 June 2023

Ρωσία: Στηρίζει την επιστράτευση εγκληματιών για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Σε έγκριση του νόμου που θα επιτρέπει στο υπουργείο Άμυνας να υπογράφει συμβάσεις με ύποπτους ή καταδικασθέντες εγκληματίες για να πολεμήσουν στην Ουκρανία, προσχώρησε η κάτω βουλή της Ρωσίας.

Η Μόσχα, έχοντας υποστεί σοβαρές απώλειες, στους 15 και πλέον μήνες της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» όπως αποκαλεί την εισβολή στην Ουκρανία, προσπαθεί να στρατολογήσει περισσότερους στρατιώτες για να πολεμήσουν στον μεγαλύτερο χερσαίο πόλεμο που διεξάγεται στην Ευρώπη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σύμφωνα με τις προταθείσες αλλαγές, μια σύμβαση θα μπορεί να υπογραφεί με κάποιους που ερευνώνται για διάπραξη ενός εγκλήματος, η υπόθεση των οποίων έχει εκδικασθεί ή έχουν καταδικασθεί αλλά πριν τεθεί σε ισχύ η ετυμηγορία, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων της Κρατικής Δούμας.

Άτομα που έχουν καταδικασθεί για σεξουαλικά εγκλήματα, προδοσία, τρομοκρατία ή εξτρεμισμό δεν θα μπορούν να υπογράψουν σύμβαση.

Εκείνοι που θα υπογράψουν σύμβαση θα απαλλάσσονται από τις ποινικές ευθύνες μετά τη λήξη της σύμβασής τους ή αν παρασημοφορηθούν για τις πολεμικές τους ικανότητες.

Όσοι εγγραφούν θα απαλλάσσονται από ποινικές ευθύνες μετά τη λήξη της σύμβασής τους ή αν λάβουν βραβεία για τα πολεμικά τους ανδραγαθήματα.

Η την μισθοφορική οργάνωση Wagner είχε επιτραπεί να στρατολογεί κατάδικους από τις φυλακές για να πολεμήσουν στην Ουκρανία, αλλά από τον Φεβρουάριο έχει σταματήσει τη στρατολόγηση στις φυλακές. Οι ακτιβιστές υπεράσπισης των δικαιωμάτων των κρατουμένων στις φυλακές λένε ότι το υπουργείο Άμυνας ανέλαβε υπό τον έλεγχο του τη διαδικασία αλλά θέλει να κάνει αλλαγές.

Οι νέες αλλαγές που εξετάζονται από τη Δούμα δεν καλύπτουν την πρόσληψη ατόμων που εκτίουν ήδη την ποινή τους και το υπουργείο Άμυνας δεν έχει σχολιάσει το θέμα.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: