Στους δρόμους Αθήνας – Θεσσαλονίκης από σήμερα τα 250 ηλεκτρικά λεωφορεία
13 June 2024
Καύσωνας: Καλύτερα τα πράγματα την Πέμπτη (13/6) στη Θεσσαλία – 44,5 σταμάτησε το κοντέρ στη νότια Ελλάδα!
13 June 2024

Ρωσικές ασκήσεις ανάπτυξης τακτικών πυρηνικών όπλων με εικονικές κεφαλές

Ασκήσεις με εικονικές πυρηνικές κεφαλές περιελάμβαναν τα ρωσικά γυμνάσια στα νότια της χώρας.

Στην άσκηση συμμετείχαν στρατιώτες από τη στρατιωτική περιφέρεια του Λένινγκραντ στα βορειοδυτικά της Ρωσίας, κινητοί εκτοξευτές πυραύλων, η αεροπορία και το πολεμικό ναυτικό.

Σε μια καθόλου συνηθισμένη ανακοίνωσή της, η 12η Κύρια Διεύθυνση της Ρωσίας, η οποία είναι αρμόδια για τη φύλαξη, συντήρηση, μεταφορά και παράδοση του τεράστιου οπλοστασίου πυρηνικών όπλων της Ρωσίας, αναφέρει ότι οι ασκήσεις θα αναλυθούν για να γίνουν βελτιώσεις.

Η εν λόγω Διεύθυνση «εξασφάλισε την παράδοση πυρηνικών εκπαιδευτικών πυρομαχικών στα σημεία αποθήκευσης πεδίου στην περιοχή που βρίσκεται η πυραυλική ταξιαρχία και το επιχειρησιακό αεροδρόμιο της αεροπορίας εφόδου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Η περαιτέρω βελτίωση της εκπαίδευσης των μη στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων θα καθοριστεί προκειμένου να εξασφαλιστεί η εκπλήρωση των στόχων σε διάφορα σενάρια ανάπτυξης της στρατιωτικό-πολιτικής κατάστασης».

Βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Άμυνας δείχνει Ρώσους ναύτες να εστιάζουν σε έναν εικονικό στόχο και στη συνέχεια να μετρούν αντίστροφα για την εκτόξευση, και εν συνεχεία να πατούν το κουμπί που γράφει ‘εκτόξευση’.


Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/kosmos/1687371/rosikes-askiseis-anaptyxis-taktikon-pyrinikon-oplon-me-eikonikes-kefales/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=rosikes-askiseis-anaptyxis-taktikon-pyrinikon-oplon-me-eikonikes-kefales

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: