Αλβανία: Προφυλακιστέος ο ομογενής υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας
13 May 2023
Αμερικανοί αξιωματούχοι: Η Ρωσία προσπάθησε να καταστρέψει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία – Πώς τους εντόπισε
13 May 2023

«Σάρκα και οστά» λαμβάνει το Μητρώο Ακινήτων

Στην τελική ευθεία από τις αρχές Μαΐου βάζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων το σχέδιο καταγραφής όλων των ακινήτων, με στόχο τη δημιουργία του νέου ηλεκτρονικού αρχείου με τα αναλυτικά στοιχεία για όλες τις περιουσίες.

Ειδικότερα, μετά από αρκετά σχέδια και καθυστερήσεις, τεχνικές ή μη, φαίνεται ότι φέτος θα λάβει «σάρκα και οστά» το Μητρώο Ιδιοκτησίας και Διαχείρισης Ακινήτων, το οποίο ουσιαστικά θα περιλαμβάνει τα πλήρη στοιχεία των ακινήτων των περίπου 7,5 εκατ. ιδιοκτητών, αλλά επίσης και αναλυτικές πληροφορίες για όλα τα ακίνητα, όπως εάν είναι μισθωμένα ή δωρεάν παραχωρημένα, τα ποσά των μηνιαίων και ετήσιων μισθωμάτων, τα στοιχεία των ενοικιαστών.

Για την υλοποίηση φυσικά του εν λόγω εγχειρήματος θα προηγηθεί η σύνδεση της ανωτέρω ηλεκτρονικής εφαρμογής με το Εθνικό Κτηματολόγιο, δημιουργώντας ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω από όλους τους φορολογούμενους που είτε «ξεχνούν» να δηλώσουν ακίνητα ή αλλαγές ή στοιχεία τους στο Ε9, είτε εμφανίζουν ακόμη και μικρότερες επιφάνειες για να πληρώσουν φυσικά λιγότερο ΕΝΦΙΑ αλλά και όλους τους άλλους φόρους που βαρύνουν την ακίνητη περιουσία.

Θα πρέπει να αναφερθεί ωστόσο ότι με την ολοκλήρωση της διασύνδεσης οι ελεγκτές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν και να εντοπίζουν άμεσα όλα τα ακίνητα και εμπράγματα δικαιώματα που απορρέουν από αυτά, ανεξάρτητα από πού βρίσκεται κάθε ακίνητο εντός ή εκτός σχεδίου.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: