Πτώση στη Wall καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα επόμενα βήματα της Fed
7 February 2023
Η Wattcrop Hellas ανακοινώνει καινοτόμα έργα αποθήκευσης μπαταριών 400MW
7 February 2023

Σεισμός σε Τουρκία και Συρία: Οι παράγοντες που επηρεάζουν τις επιχειρήσεις διάσωσης

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι επιχειρήσεις διάσωσης στην πληγείσες από τον πολύνεκρο καταστροφικό σεισμό περιοχές στη νοτιοανατολική Τουρκία και τη βόρεια Συρία.

Μέχρι στιγμής ο σεισμός έχει στοιχίσει την ζωή σε 4.365 ανθρώπους. Εκατοντάδες θεωρείται ότι βρίσκονται κάτω από τα ερείπια. Μάλιστα καθ’ οδόν είναι περίπου 13.000 διασώστες από Κωνσταντινούπολη.

Οι διασώστες τρέχουν ενάντια στο χρόνο με αρκετούς παράγοντες να τους εμποδίζουν, εξηγεί στο BBC ο ειδικός εντατικής θεραπείας Dr Ρίτσαρντ Έντουαρντ Μουν από το Duke University.

Κάθε ενήλικας χάνει έως και 1,2 λίτρα νερού καθημερινά. «Από τα ούρα, την εκπνοή, τους υδρατμούς και την εφίδρωση, εάν υπάρχουν. Στο σημείο όπου έχουν χαθεί περίπου οκτώ λίτρα, και τότε αρχίζει ένα άτομο να αρρωσταίνει βαριά», ανέφερε.

Επιπλέον, και στις δύο χώρες επικρατούν δύσκολες καιρικές συνθήκες. Ένας μέσος ενήλικας μπορεί να ανεχθεί θερμοκρασίες μέχρι περίπου 21 C χωρίς το σώμα να χάσει την ικανότητά του να διατηρεί τη θερμότητα. Αλλά όταν κάνει περισσότερο κρύο, είναι μια διαφορετική ιστορία.

«Σε εκείνο το σημείο, η θερμοκρασία του σώματος ακολουθεί ουσιαστικά τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Και ο ρυθμός με τον οποίο μπορεί να συμβεί αυτό θα εξαρτηθεί από τη μόνωση που μπορεί να έχει το άτομο ή το πόσο προφυλαγμένο είναι στο υπόγειο καταφύγιο», εξηγεί ο Μουν εκτιμώντας ότι η υποθερμία είναι απειλή για πολλά άτομα.

«Η καρδιά μου είναι σε αυτούς που είναι παγιδευμένοι, αλλά και στους εργαζόμενους που κάνουν ό,τι καλύτερο για να τους βγάλουν από τα προβλήματα», κατέληξε.

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις στην Τουρκία και τη Συρία

naftemporiki.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: