ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Εξορύξεις και σεισμοί = περιβαλλοντική καταστροφή
31 October 2020
Κορωνοϊός: Γιατί κάποιοι επιστήμονες ζητούν να προστεθεί βιταμίνη D σε τρόφιμα στη Βρετανία
1 November 2020

Σεισμός στη Σάμο : Σήμερα το τελευταίο αντίο στα δύο παιδιά

Το τελευταίο αντίο στα δύο παιδιά που έχασαν άδικα τη ζωή τους την Παρασκευή, όταν ο φονικός εγκέλαδος χτύπησε το νησί, πρόκειται να πει σήμερα η Σάμος.

Τα παιδιά 17 και 15 χρονών αφού είχαν τελειώσει από το σχολείο τους, γυρνούσαν σπίτι μέσα από ένα στενάκι, όταν λόγω του ισχυρού σεισμού έπεσε ένας τοίχος και τους καταπλάκωσε.

Η οικογένειά τους δεν τα έβρισκε για κάποια ώρα στο κινητό τους τηλέφωνο, ωστόσο υπήρχε η ελπίδα ότι όλα είναι καλά, καθώς λόγω του σεισμού υπήρχαν προβλήματα στις τηλεφωνικές επικοινωνίες.

Όταν οι πυροσβέστες είδαν δίπλα από τον πεσμένο τοίχο πεταμένα τετράδια, αντιλήφθηκαν αμέσως ότι κάτι κακό είχε συμβεί. Δυστυχώς, μετά από λίγο βρήκαν τα δύο παιδιά νεκρά.

Στις κηδείες η Ζαχαράκη

Στις κηδείες των δύο παιδιών θα παραστεί και η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.

«Δεν έχω λόγια για να εκφράσω την θλίψη για τον χαμό των δύο παιδιών μας που επέστρεφαν από το σχολείο τους την ώρα του σεισμού στη Σάμο» σχολίασε εχθές η κυρία Ζαχαράκη.

«Η σκέψη και μόνο μας φέρνει δάκρυα και οδύνη» σημείωσε για τον χαμό των δύο παιδιών η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.

«Ξέρω ότι τίποτα δεν μπορεί να ελαφρύνει τον πόνο των οικογενειών, των φίλων και των οικείων τους. Στεκόμαστε δίπλα τους και στέλνουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας» σημείωσε. 

Την πήρε αγκαλιά για να την προστατέψει

Συγκλονίζει ο πατέρας του 17χρονου, που έχασε τη ζωή του στη Σάμο από τον φονικό εγκέλαδο την Παρασκευή, μαζί με τη φίλη του.

«Την πήρε αγκαλιά για να την προστατέψει, αλλά δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν, όλα έγιναν μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα, η πλάκα έπεσε κατευθείαν στα παιδιά και δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν» τόνισε στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Κομνηνός δήλωσε ότι αφότου βρήκε τον μικρότερο αδελφό του Άρη Γιάννη και τον πήγε στη σύζυγό του έψαχνε να βρει τον Άρη ο οποίος δεν απαντούσε στις κλήσεις.

Περιγράφοντας τα δραματικά γεγονότα, σημείωσε ότι πρώτα βρήκε με τον πατέρα της κοπέλας τις τσάντες των παιδιών.

Δήλωσε ότι οι διασώστες και οι πυροσβέστες σκάβανε με τα χέρια για να σώσουν τα παιδιά και ευχαρίστησε τον αρχηγό της πυροσβεστικής Σάμου Γιώργο Μιαούλη. «Πάγωσα όταν είδα τα φορεία του ΕΚΑΒ, είπα το ‘’παιχνίδι τελείωσε’’».

Ραγίζει καρδιές η μητέρα της 15χρονης

«Ζήστε την κάθε στιγμή. Αυτό είναι το μήνυμα μας. Δεν γυρνάει πίσω ο χρόνος. Αγκαλιάστε όλοι τα παιδιά τους. Να τα αγαπάτε» είναι το μήνυμα της μητέρας της αδικοχαμένης 15χρονης, η οποία συντετριμμένη μαζί με τον σύζυγο της και τους γονείς του 17χρονου συνάντησαν χθες στο δημαρχείο της Σάμου τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος τους εξέφρασε τα συλλυπητήρια και την συμπαράσταση του.

Σήμερα το μεσημέρι συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετήσουν τα δύο παιδιά που χάθηκαν τόσο άδικα.

Πηγή : in.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: