Ουκρανικό το drone που καταρρίφθηκε στο Κίεβο
5 May 2023
Le Parisien: Πιθανή η άμεση λύση της συνεργασίας Παρί-Μέσι
5 May 2023

Σε έγκριση τροποποίησης του Γ.Π.Σ. προχώρησε με απόφασή του το Δ.Σ. Σοφάδων

Σε μία κουτσουρεμένη από πλευράς συμμετοχής συμβούλων συνεδρίαση, καθώς απουσίαζε το μεγαλύτερο μέρος των μειοψηφίας και των ανεξάρτητων, το Δημοτικό Συμβούλιο Σοφάδων προχώρησε αργά το απόγευμα της Πέμπτης (4/5) στην ομόφωνη λήψη απόφασης που λύνει -όπως αναφέρθηκε- ένα  βασικό πρόβλημα δεκάδων επιχειρήσεων της πόλης.

Ειδικότερα το Γενικό Πολεοδομικό που εγκρίθηκε το 2011 προβλέπει ότι οι ασύμβατες με τις χρήσεις γης δραστηριότητες δεν μπορούν να έχουν διάρκεια πάνω από μια 12ετία. Η οποία συμπληρώνεται στις 31/12.2023.

Τέτοιες επιχειρήσεις, τόνισε ο δήμαρχος κ. Σκάρλος που ήταν και ο εισηγητής είναι πάρα πολλές (συνεργεία, εργαστήρια ζαχαροπλαστικής και πολλές ακόμα), αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το θέμα αφορά την μισή πόλη. Όλες αυτές, χωρίς την τροποποίηση θα πρέπει να κλείσουν ή να αλλάξουν έδρα. Για αυτό και προχωράμε στην λήψη της συγκεκριμένης απόφασης. Μάλιστα, στο σημείο αυτό μέμφθηκε τους άνευ αιτίας απόντες, λέγοντας πως θα έπρεπέ να παραστούν στην συζήτηση ενός τόσο σοβαρού θέματος.

Σχετικά με την ακριβή διαφοροποίηση ο κ. Σκάρλος είπε ότι η εισήγηση αφορά στην τροποποίηση του άρθρου 5 της απόφασης του 2011 με την απαλοιφή του λεκτικού:

«Νομίμως υφιστάμενα κτήρια και εγκαταστάσεις έργων υποδομής κατά την ημέρα δημοσίευσης της πράξης του Γ.Π.Σ. που αντιτίθενται στις διατάξεις του, εξακολουθούν να λειτουργούν, να εκσυγχρονίζονται, να επεκτείνονται εφόσον βελτιώνονται οι επιπτώσεις στο περιβάλλον από τη λειτουργία της μονάδας, να επισκευάζονται και να συντηρούνται, σύμφωνα με την εκάστοτε νομοθεσία στο γήπεδο το οποίο έχουν ανεγερθεί, εφόσον πληρούν τους περιβαλλοντικούς όρους που τους έχουν τεθεί ως τη λήξη της αδείας τους και το πολύ έως μία δωδεκαετία, από την δημοσίευση της παρούσας»(2011).

Και την αντικατάστασή του ως εξής:

“Νομίμως υφιστάμενα δραστηριότητες χρήσεις γης οι οποίες αντικεινται στις διατάξεις του παρόντος εξακολουθούν να λειτουργούν, να εκσυγχρονίζονται, να επεκτείνονται εφόσον βελτιώνονται οι επιπτωσεις στο περιβάλλον από τη λειτουργία της μονάδας, να επισκευάζονται και να συντηρούνται, σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία εφόσον πληρούν τους περιβαλλοντικούς όρους που τους έχουν τεθεί, για τις μεν δραστηριότητες χρήσης γης του άρθρου 17 του ν.3982/11 περί εγκατάστασης και λειτουργίας μεταποιητικών δραστηριοτήτων, εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 7 του ν.3325/2005, για τις υπόλοιπες δε τίθενται προθεσμίες απομάκρυνσης και εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 51, παρ.2γ του ν.4178/2013».

Αυτό που ουσιαστικά εισηγούμαστε, υπογράμμισε ο κ. Σκάρλος είναι η παράταση εφ’ όρου ζωής της λειτουργίας των μονάδων αυτών που δεν έχουν συμβατές χρήσεις. Η διαδικασία προβλέπει ότι παίρνει το δημοτικό συμβούλιο απόφαση, δημοσιοποιείται μέσω του τύπου, δίνεται ένα περιθώριο ενστάσεων και μετά πάει στην Αποκεντρωμένη για να πάρει ΦΕΚ.

Με αυτόν τον τρόπο, κατέληξε, λύνουμε το πρόβλημα που θα αντιμετώπιζαν οι επαγγελματίες από την λήξη της δωδεκαετίας του Γ.Π.Σ.

Η απόφαση, όπως προείπαμε πάρθηκε ομόφωνα καθώς υπερψηφίσθηκε και από τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Στουρνάρα.

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%83%CE%B5-%CE%AD%CE%B3%CE%BA%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B3-%CF%80-%CF%83-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BF-%CE%B4-%CF%83-%CF%83%CE%BF%CF%86%CE%AC%CE%B4%CF%89%CE%BD

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: