Super League: Ανοίγει στην Τρίπολη η αυλαία της 25ης αγωνιστικής
4 March 2023
Ανησυχία 6 ευρωπαϊκών χωρών από την αναζωπύρωση της βίας στη Δυτική Οχθη
4 March 2023

Σε εξέλιξη ο γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ σε 7 εξεταστικά κέντρα του ν. Καρδίτσας – Στο 76% η συμμετοχή (+Φωτο)

Στην μάχη για μια θέση στο Δημόσιο “έπεσαν” το πρωί του Σαββάτου (4/3) εκατοντάδες Καρδιτσιώτες που συμμετέχουν στον πρώτο πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό 2Γ/2022 του ΑΣΕΠ για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.

Ο διαγωνισμός στο νομό μας διεξάγεται σε 7 εξεταστικά κέντρα  που λειτουργούν σε ισάριθμα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και συγκεκριμένα στα εξής: 2ο ΓΕΛ Καρδίτσας, 3ο ΓΕΛ Καρδίτσας, 4ο ΓΕΛ Καρδίτσας, ΓΕΛ Μουζακίου, ΓΕΛ ΠΑΛΑΜΑ, 1ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας και 1ο Πειραματικό ΓΕΛ Καρδίτσας.

Ο διαγωνισμός διεξάγεται σε 2 φάσεις: Από τα 09:00 το πρωί είναι σε εξέλιξη η Δοκιμασία Δεξιοτήτων και Εργασιακής Αποτελεσματικότητας με μέγιστη διάρκεια εξέτασης τις 2 ώρες και 45 λεπτά, ενώ στις 14:30 οι υποψήφιοι εξετάζονται στις Γενικές Γνώσεις, με διάρκεια εξέτασης 2 ώρες και 30 λεπτά.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε το KarditsaLive.Net 1.290 ήταν οι υποψήφιοι που κατέθεσαν αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό ενώ προσήλθαν 986 (συμμετοχή 76%). Τα 2/3 των υποψηφίων περίπου είναι για την βαθμίδα των Π.Ε. και το άλλο 1/3 για την Τ.Ε. Η μετάδοση των θεμάτων ολοκληρώθηκε στις 09.30 λόγω του όγκου των σελίδων. Την διαδικασία επιτηρούν 185 άτομα στα 7 εξεταστικά κέντρα.

Ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών με αρνητική βαθμολόγηση στην Εξέταση Γνώσεων

.Η εξέταση και των δύο μαθημάτων γίνεται με την μέθοδο των ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών. Οι υποψήφιοι καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις γνώσεων γενικού περιεχομένου, καθώς και σε δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας, η οποία αντικαθιστά την εργασιακή εμπειρία, που πλέον θα έχει σημαντικά μικρότερη βαρύτητα από άποψη μορίων. Στην δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας αξιολογούνται ο γλωσσικός και αριθμητικός συλλογισμός, οι δεξιότητες ανάλυσης, επίλυσης προβλημάτων και ιεράρχησης προτεραιοτήτων στον χώρο εργασίας, καθώς και χαρακτηριστικά που συνδέονται με την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα στην εργασία.

.Οι συντελεστές βαρύτητας είναι 50% για κάθε μάθημα και επιτυχόντες θα είναι όσοι περάσουν τη βάση των 55 μονάδων για κάθε μάθημα/δοκιμασία και συνολικά.

Σημειώνεται ότι κατόπιν απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής Διαγωνισμού, θα εφαρμοσθεί αρνητική βαθμολόγηση με συντελεστή (-0,20) στις εσφαλμένες απαντήσεις των υποψηφίων για το μάθημα της Εξέτασης Γνώσεων, δηλαδή θα αφαιρείται από τη συνολική βαθμολογία το 20% του αντίστοιχου βαθμού που θα λαμβάνει η κάθε ορθή απάντηση. Δεν θα εφαρμοσθεί αρνητική βαθμολόγηση για την εξέταση της «Δοκιμασίας Δεξιοτήτων και Εργασιακής Αποτελεσματικότητας».

 «Δεξαμενή» επιτυχόντων

.Διευκρινίζεται ότι ο διαγωνισμός δεν περιλαμβάνει αριθμό θέσεων προς πλήρωση, ούτε φορείς που ζητούν προσωπικό, αλλά έχει ως στόχο τη δημιουργία της λεγόμενης «δεξαμενής» επιτυχόντων, για μελλοντικές προκηρύξεις των εκάστοτε φορέων, οπότε και θα υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής, αρχής γενομένης της πλήρωσης 5.124 κενών θέσεων για τις εναπομείνασες ανάγκες του του 2022 καθώς και αυτές του 2023, πάντα των κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ. Η αναλυτική κατανομή των θέσεων ανά φορέα, έδρα, κατηγορία και κλάδο/ειδικότητα θα πραγματοποιηθεί με τις προκηρύξεις του δεύτερου σταδίου του διαγωνισμού, στον οποίο θα συμμετάσχουν όσοι επιτύχουν στο πρώτο στάδιο. Οι προσλήψεις ανά φορέα θα γίνονται με σειρά προτεραιότητας, βάση της βαθμολογίας των εξετάσεων, στην οποία θα προσμετρώνται επιπλέον τυπικά προσόντα (μεταπτυχιακά, ξένες γλώσσες κ.λπ.) και η εντοπιότητα.

Σημειώνεται πως όσοι δεν συμμετείχαν στο διαγωνισμό ή δεν περάσουν τη βάση, δεν θα έχουν ευκαιρία διορισμού μέχρι τον επόμενο γραπτό διαγωνισμό που θα διεξαχθεί αφού θα έχουν απορροφηθεί όλοι οι επιτυχόντες.

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%83%CE%B5-%CE%B5%CE%BE%CE%AD%CE%BB%CE%B9%CE%BE%CE%B7-%CE%BF-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%80%CF%84%CF%8C%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%83%CE%B5%CF%80-%CF%83%CE%B5-7-%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%82-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: