Γιατί μπήκαν στο στόχαστρο για φοροδιαφυγή οι ελεύθεροι επαγγελματίες – Η «ακτινογραφία» τους (infographic)
1 November 2023
To naftemporiki.gr συμμετέχει στη στάση εργασίας για τη Γενική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ
1 November 2023

Σε «κατάληψη» από χιλιάδες ρούχα το κλειστό γυμναστήριο του Γυμνασίου Παλαμά – Αντιδρούν οι μαθητές, ψάχνει χώρο ο Δήμος

Χιλιάδες ρούχα, που πιθανόν να ζυγίζουν και τόνους, έχουν συσσωρευθεί στο κλειστό Γυμναστήριο του Γυμνασίου Παλαμά, διασκορπισμένα σε σωρούς, καθιστώντας το μη λειτουργικό και, όπως υποστηρίζουν γονείς και μαθητές και εστία μόλυνσης.

Μάλιστα από τις αρχές της εβδομάδας οι μαθητές του Γυμνασίου τη Δευτέρα και την Τρίτη και οι μαθητές του ΕΠΑΛ (που επίσης χρησιμοποιούν το κλειστό) την Τρίτη και σήμερα, προχώρησαν σε καταλήψεις και δεν έγιναν μαθήματα.

Εδώ το πρόβλημα έχει και μία άλλη διάσταση καθώς δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως το internet στον Δήμο Παλαμά και σύμφωνα με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ζαχαρή, δεν μπορεί να υπάρξει τηλεκπαίδευση, σε μία περιοχή που η έναρξη των μαθημάτων άργησε περισσότερο από κάθε άλλη.

Σε ότι αφορά τώρα στον  ρουχισμό είναι αυτός που ήρθε υπό την μορφή βοήθειας για τους πλημμυροπαθείς, απ’ όλες τις γωνιές της Ελλάδας, αλλά έμεινε στα αζήτητα, όπως τονίζει στο KarditsaLive.Net, ο δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου.

Ο ίδιος σημειώνει ότι έγιναν πολλές εκκλήσεις και για να σταματήσει η αποστολή ρουχισμού. Χαρακτηριστικά μας ανέφερε πως σε κάθε επικοινωνία που είχε με ανθρώπους που ήθελαν να βοηθήσουν, τόνιζε ότι το μόνο που δεν χρειάζεται να στείλουν ήταν ρούχα.

Σε ερώτησή μας για τους λόγους που συνέχιζε ο Δήμος να παραλαμβάνει, μας είπε πως δεν ήταν δυνατόν να τα στείλουμε πίσω. Ερχόταν εκατοντάδες κιβώτια ταχυδρομικά, με νταλίκες, με φορτωτικές. Δεν ήταν εφικτό να επιστρέψεις βοήθεια.

Για την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το περιεχόμενο του κλειστού του Γυμνασίου μας είπε πως είναι απόρροια της προσπάθειας επιλογής των κατάλληλων ρούχων από ανθρώπους που ήρθαν να αναζητήσουν ρουχισμό. Κάνουν προσπάθεια οι εργαζόμενοι που βρίσκονται εκεί να επαναφέρουν μία τάξη αλλά ο όγκος είναι πολύ μεγάλος.

Υπάρχουν όμως πρόσθεσε κάτω από τον σωρό των διασκορπισμένων ρούχων και πολλά συσκευασμένα σε κιβώτια και σακούλες. Για αυτά έχουμε βρει ένα χώρο, θα τα μεταφέρουμε σύντομα και θα προσπαθήσουμε να τα προωθήσουμε σε δομές που υπάρχει ανάγκη. Τα υπόλοιπα στοχεύουμε να οδηγηθούν σε σημεία ανακύκλωσης ρούχων.

Καταλήγοντας ο κ. Σακελλαρίου ζήτησε κατανόηση απ’ όλες τις πλευρές καθώς είναι δύσκολο, όπως είπε, να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Παλαμάς σήμερα. Στο κλειστό γυμναστήριο, υπογράμμισε, φιλοξενούνται άστεγοι, το κέντρο πολλαπλών χρήσεων έγινε αποθηκευτικός χώρος και κέντρο διανομής βοήθειας, το Ωδείο έγινε Κέντρο Υγείας, το κλειστό του γυμνασίου αποθήκη ρουχισμού. Όλα αυτά, κατέληξε,  απέχουν από την κανονικότητα στην οποία προσπαθούμε καθημερινά να επαναφέρουμε τον Δήμο.

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%83%CE%B5-%C2%AB%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%B7%CF%88%CE%B7%C2%BB-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%87%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%87%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C-%CE%B3%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CF%85%CE%BC%CE%BD%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%AC-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CF%84%CE%AD%CF%82%2C-%CF%88%CE%AC%CF%87%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%BF-%CE%BF-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%82

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: