Ξύπνα αύριο και μην παραπονεθείς για τίποτα … Τα έχεις ΟΛΑ !!!
28 November 2019
Τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας συνάντησαν κτηνοτρόφοι για τις αποζημιώσεις του «καταρροϊκού πυρετού»
28 November 2019

Σε οριακή κατάσταση η λειτουργία του Νοσοκομείου Βόλου

Σε οριακή κατάσταση η λειτουργία του Νοσοκομείου Βόλου λογω υποστελέχωσης κυρίως και έλλειψης πόρων για τη χρηματοδότηση των λειτουργικών του αναγκών. Στη χθεσινή κινητοποίηση των εργαζομένων στο Νοσοκομειο στο πλαίσιο πανελλαδικής στάσης εργασίας που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ αναδείχθηκε για άλλη μια φορά η κρισιμότητα της κατάστασης, ενώ συνδικαλιστές με μαύρες μάσκες στο πρόσωπο, ζήτησαν από βουλευτές και δημοτικό συμβούλιο να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πιέσουν προς την κατεύθυνση επίλυσης το προβλήματος. Την κινητοποίηση στήριξαν με την παρουσία τους δημοτικοί σύμβουλοι της ΛΑΣ και μέλη της Τ.Ε. του ΚΚΕ Μαγνησίας.

Ειδικότερα ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου, Ντίνος Μηνδρινός ανέφερε ότι το πρόβλημα της υποστελέχωσης είναι πολύ σοβαρό και έφερε ως παράδειγμα τη νοσηλευτική υπηρεσία που δεν έχουν καλυφθεί πάνω από 180 θέσεις ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΠΕ. Επανέλαβε ότι στα μαγειρεία υπηρετούν πλέον μόνο δύο μόνιμοι χωρίς ρεπό και άδειες ενώ μία επικουρικός φεύγει με άδεια με τη σύμβασή της να λήγει τέλος Δεκεμβρίου. «Η διοίκηση τα γνωρίζει και έγκαιρα ζήτησε ανανέωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, όμως εμείς στην ουσία ζητάμε κάλυψη των θέσεων με μόνιμο προσωπικό» ανέφερε. Επίσης τόνισε ότι χθες έληξαν οι ατομικές συμβάσεις τεσσάρων εργαζομένων στα πλυντήρια και ακόμη δεν έχουν έλθει επικουρικοί που ζητήθηκαν. «Λέμε στον κόσμο ωραίο το κτίριο απέξω, καλά τα μηχανήματα, αλλά χρειαζόμαστε προσωπικό».

Επιπλέον ζήτησε να γίνει νομοθετική ρύθμιση και να μην πληρώσουν πρόστιμα όσοι εργαζόμενοι δεν έκαναν έγκαιρα πόθεν έσχες για τα ακίνητά τους αλλά και να δοθεί ανθυγιεινό επίδομα σε όλους τους εργαζόμενους.

Τέλος ευχήθηκε στο νέο διοικητή του Αχιλλοπούλειου κ. Ντόκο να μην επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος αλλά να συνεχίσει το έργου του παλιού διοικητή και να υπάρχει εργασιακή ειρήνη και συνεννόηση.

Από την πλευρά του ο Λεωνίδας Αναστασίου, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων από την παράταξη «Ενωτική Κίνηση», περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση στο Νοσοκομείο Βόλου, φορώντας μία μαύρη μάσκα που συμβολίζει το πόσο μαύρο είναι το μέλλον για το ίδρυμα αλλά και τους πολίτες της Μαγνησίας αν δεν δοθεί λύση.

«Χθες απολύθηκαν συνάδελφοι από τα πλυντήρια. Στα τμήματα αυτή τη στιγμή δεν έχουν ανέβει τα σεντόνια δεν έχουν μαζέψει τα λερωμένα. Η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Καταγράφονται ελλείψεις στα μαγειρεία, στους εργαζόμενους γενικών καθηκόντων, στους τραυματιοφορείς αλλά και σε ιατρικό προσωπικό».

Έφερε ως παράδειγμα το ιατρικό τμήμα που εξυπηρετεί χιλιάδες παιδάκια και το κρατά μία μόνιμη γιατρός ενώ στηρίζεται κατά καιρούς από επικουρικούς για να να σταθεί. «Θα πρέπει η ηγεσία του υπουργείου υγείας να σκύψει άμεσα πάνω στο πρόβλημα και να δώσει λύση. Θα πρέπει όλοι να εξεγερθούν. Και το Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορεί να θεωρηθεί ένα ψήφισμα για το Νοσοκομείο του Βόλου ως ένα ψήφισμα για την Νικαράγουα και την Κούβα. Τα προβλήματα είναι υπαρκτά. Το δημοτικό συμβούλιο να πάρει θέση για το θέμα και να το αναδείξει για να λυθεί».

Κατέληξε δε λέγοντας ότι η κρίση διέλυσε το σύστημα υγείας και καμία μνημονιακή κυβέρνηση δεν έδωσε προτεραιότητα στην υγεία. « Όταν λένε ότι θα γίνονται πέντε αναχωρήσεις και μία πρόσληψη, πως να λειτουργήσει το σύστημα;»

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: