Πιο θερμοί από ποτέ οι ωκεανοί το 2022
11 January 2023
Σητεία: Στο νοσοκομείο ηλικιωμένος που καταπλακώθηκε από δέντρο
11 January 2023

Σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης δερματικής κύστης υποβλήθηκε η Τζιλ Μπάιντεν

Η Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζιλ Μπάιντεν εισήχθη σήμερα στο στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed, κοντά στην Ουάσιγκτον, για να αφαιρέσει μια «μικρή δερματική κύστη» στο πρόσωπό της.

Συνοδευόμενη από τον σύζυγό της Τζο Μπάιντεν, η Τζιλ επιβιβάστηκε στο προεδρικό ελικόπτερο Marine One για να μεταφερθεί στο στρατιωτικό νοσοκομείο.

Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε ότι η Πρώτη Κυρία υποβλήθηκε σε μια «προγραμματισμένη επέμβαση, γνωστή ως χειρουργική επέμβαση Mohs». Πρόκειται για μια επέμβαση που αναπτύχθηκε από τον Δρ Φρέντερικ Mohs το 1930 και έχει γίνει πλέον αποδεκτή, ως η πιο αποτελεσματική τεχνική για την αφαίρεση κυτταρικού καρκινώματος. Πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και θεωρείται εξαιρετικά αποτελεσματική, εάν γίνει αρκετά νωρίς, στην εξάλειψη του σχηματισμού καρκίνου του δέρματος.

Ο προεδρικός γιατρός, Κέβιν Ο’ Κόνορ, ανακοίνωσε στις 4 Ιανουαρίου ότι εντοπίστηκε το πρόβλημα, «κατά τη διάρκεια ενός προληπτικού ελέγχου ρουτίνας για καρκίνο του δέρματος, πάνω από το μάτι της Πρώτης Κυρίας».

«Για προληπτικούς λόγους, οι γιατροί συνέστησαν να αφαιρεθεί», έγραψε ο γιατρός σε επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα η εκπρόσωπος της «Πρώτης Κυρίας», Βανέσα Βαλδίβια. Ο ιστός που αφαιρέθηκε θα αναλυθεί στη συνέχεια, είπε η εκπρόσωπος της Πρώτης Κυρίας.

Η Τζιλ Μπάιντεν, 71 ετών, είναι η γηραιότερη Πρώτη Κυρία στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ ο 80χρονος σύζυγός της είναι επίσης ο γηραιότερος ένοικος στην ιστορία του Λευκού Οίκου.

Ο Μπό Μπάιντεν, γιός του Αμερικανού προέδρου, πέθανε το 2015 από καρκίνο του εγκεφάλου, με αποτέλεσμα ο Τζο Μπάιντεν να καταστήσει τη μείωση του ποσοστού θνησιμότητας από την επάρατη νόσο ως «προεδρική προτεραιότητα».

naftemporiki.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: