Οι υπόγειοι κάδοι είναι χωρητικότητας 1500 lt ο καθένας, με το πλεονέκτημά τους πέρα από την μεγαλύτερη χωρητικότητα να είναι ότι θα εξυπηρετούνται από συμβατικά απορριμματοφόρα, δεν απαιτείται δηλαδή η αγορά ειδικού απορριμματοφόρου ώστε να αδειάσουν. Σημειώνεται ότι η αρχική μελέτη προέβλεπε συστοιχίες τεσσάρων κάδων χωρητικότητας 1100 lt ο καθένας, αλλά για πρακτικούς λόγους ο σχεδιασμός άλλαξε.
Οι υπόγειοι κάδοι καθυστέρησαν να δοθούν σε χρήση καθώς απαιτούνταν η ηλεκτροδότηση της εγκατάστασης, κάτι που επιτεύχθηκε…κατά το ήμισυ, καθώς οι κάδοι μετά από αρκετό διάστημα που παρέμεναν ανενεργοί ρευματοδοτήθηκαν αλλά μόνο κατά τις ώρες λειτουργίας του νυκτερινού φωτισμού, οπότε και μπορούν να ανυψωθούν για να γίνει η αποκομιδή των απορριμμάτων τους από απορριμματοφόρο του Δήμου για το οποίο απαιτήθηκε επίσης κάποια τεχνική παρέμβαση για την συγκεκριμένη εργασία.
Όπως μας ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Παν. Σβερώνης το επόμενο διάστημα θα καταστεί δυνατή η πλήρη ηλεκτροδότηση των δύο συστημάτων, ώστε η αποκομιδή να μπορεί να γίνει και κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Όσον αφορά τις υπόλοιπες παρεμβάσεις τις προηγούμενες ημέρες τοποθετήθηκαν και οι ζαρντινιέρες κατά μήκος του πεζοδρόμου της οδού Βάλβη που προέβλεπε η μελέτη του έργου. Οι γλάστρες που τοποθετήθηκαν κοντά στη ρυμοτομική γραμμή, και σε θέσεις όπου δεν επηρεάζει τις όψεις των καταστημάτων αλλά και την διέλευση αυτοκινήτων σε έκτακτες συνθήκες είναι από τσιμέντο, διάστασης 50 Χ 50 X 50 εκ. και φιλοξενούν θάμνους και συγκεκριμένα πυξάρι, ενώ έχει προηγηθεί η εγκατάσταση συστήματος ποτίσματος.
Κωστής Κριτσιάνης