Τι προβλέπει το νέο Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. για τη Μεσοχώρα
20 November 2020
Λάρισα: 28 διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, 189 ασθενείς σε απλές κλίνες
20 November 2020

Σε 120 δόσεις η αποπληρωμή χρεών πολιτών και επιχειρήσεων προς τους δήμους

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος μιλάει κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, Αθήνα, Δευτέρα 25 Μαΐου 2020. Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας με την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο παρουσίασαν κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, τις λεπτομέρειες της επαναλειτουργίας δημοτικών και νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών, στην Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης. Η ενημέρωση των συντακτών γίνεται χωρίς τη φυσική παρουσία τους ως μέσο για την αποφυγή της μετάδοσης του κορονοϊού. ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί στη Βουλή, τα χρέη πολιτών και επιχειρήσεων προς τους δήμους θα μπορούν να ρυθμιστούν έως και σε 120 δόσεις. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Η απόφαση αυτή, όπως είπε, έρχεται σε συνέχεια κι άλλων αποφάσεων στήριξης της κοινωνικής συνοχής αλλά και της Αυτοδιοίκησης, ενώ υπενθύμισε ότι οι επιχειρήσεις, τα γραφεία, τα καταστήματα και οι επαγγελματίες, των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί την περίοδο της καραντίνας, δεν θα πληρώσουν δημοτικά τέλη και για το λόγο αυτό, το υπουργείο Εσωτερικών προχωρά σε έκτακτη επιχορήγηση 50 εκατ. ευρώ προς τους Δήμους για να καλύψουν τις απώλειες από δημοτικά τέλη, που δεν θα εισπραχθούν την περίοδο της καραντίνας

Σχετικά με τη λήξη του lockdown, ο υπουργός είπε: « Η πρόκληση για όλους μας είναι συντεταγμένα να υλοποιήσουμε το σχέδιο της πολιτείας και των ειδικών. Και αν θέλουμε να μετράμε κάτι αντίστροφα, μεγαλύτερη αξία έχει να μετράμε αντίστροφα για την ημέρα που θα λάβουμε τα εμβόλια στην Ελλάδα, τα οποία έχει διασφαλιστεί να πάρουμε από τους πρώτους στην Ευρώπη και να δοθούν, δωρεάν, στους πολίτες. Το πότε θα ανοίξει και τί έχει σχέση με τα επιδημιολογικά δεδομένα. Με 60 νεκρούς την ημέρα πρέπει όλοι να είμαστε πάρα πολύ φειδωλοί για τη λήξη του lockdown και να είμαστε συντεταγμένοι στο σχέδιο για να αντιμετωπιστεί η πανδημία».

Αναφερόμενος στην κριτική που ασκείται για καθυστερήσεις στη λήψη μέτρων, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση λαμβάνει τις αποφάσεις, με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών και πρόταγμά της την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: