Νιγηρία: 15 νεκροί σε επιθέσεις τζιχαντιστών την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς
3 January 2024
Λίβανος: Πύραυλοι ισραηλινού μαχητικού αεροσκάφους οδήγησαν στον θάνατο του υπαρχηγού της Χαμάς
3 January 2024

Σιγοκαίει και προκαλεί ανησυχία, φωτιά, σε χωματερή με ογκώδη αντικείμενα, στο Βλοχό (+Φωτο)

Ανησυχία προκαλεί στους κατοίκους του Βλοχού και της γύρω περιοχής, φωτιά που έχει εκδηλωθεί εδώ και κάποιες ημέρες σε χωματερή ογκωδών αντικειμένων, πλησίον της Τ.Κ. Βλοχού.

Η ανησυχία δεν έχει να κάνει τόσο με την ίδια την φωτιά όσο με τον καπνό που διαχέεται και κατ’ επέκταση αναπνέουν οι άνθρωποι που ζουν και δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του KarditsaLive.Net,  η φωτιά στην άτυπη χωματερή άναψε τις τελευταίες ημέρες του 2023. Παρακολουθείται από την Πυροσβεστική αλλά όπως μας είπε ο Διοικητής σε επίπεδο νομού κ. Νταουτάς δεν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης λόγω της φύσης των υλικών που καίγονται και του χώρου.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, για να μπορέσει να σβήσει η φωτιά, απαιτείται διαχωρισμός των υλικών που καίγονται από τα υπόλοιπα και κάλυψη της φωτιάς με χώμα, προκειμένου να περιοριστεί το οξυγόνο και να σταματήσει η καύση. Όσο νερό και να πέσει, σημείωσε χαρακτηριστικά, ουσιαστικό αποτέλεσμα δεν θα υπάρξει.

Απαιτείται η χρήση μηχανημάτων και φορτηγών που διαθέτουν οι Δήμοι, προκειμένου να γίνουν όλες οι επιβεβλημένες ενέργειες διαχωρισμού, απομάκρυνσης και κάλυψης. Ανάλογη περίπτωση είχαμε και στην Ιτέα τον προηγούμενο μήνα που αντιμετωπίστηκε με δυσκολία και τον συγκεκριμένο τρόπο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρξε μία παρέμβαση από τον Δήμο Παλαμά την προηγούμενη εβδομάδα στον Βλοχό, αλλά εκ του αποτελέσματος δεν τελεσφόρησε, καθώς είχαμε αναζωπύρωση.

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%83%CE%B9%CE%B3%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%AF%CE%B5%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%AF-%CE%B1%CE%BD%CE%B7%CF%83%CF%85%CF%87%CE%AF%CE%B1%2C-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%AC%2C-%CF%83%CE%B5-%CF%87%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AE-%CE%BC%CE%B5-%CE%BF%CE%B3%CE%BA%CF%8E%CE%B4%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CE%AF%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B1%2C-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%BB%CE%BF%CF%87%CF%8C-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: