Κινητοποίηση στη Δ/νση Δ.Ε. Καρδίτσας: «Αν κλείσουν τα τμήματα θα κλείσουν και τα σχολεία και θα πεθάνουν τα χωριά μας» (+Φωτο +Βίντεο)
11 September 2024
Άνοδος στη Wall με φόντο τα στοιχεία για τον πληθωρισμό
12 September 2024

Σκλαβενίτης: Καταργεί την εξαήμερη εργασία

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης προχωρά στην κατάργηση της εξαήμερης εργασίας.

Η απόφαση αυτή θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Νοεμβρίου, όπως επισημαίνει το Πανελλαδικό Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Σκλαβενίτη.

Οι εργαζόμενοι που «έχουν εξαήμερη σύμβαση – είτε εργάζονται έξι ώρες ημερησίως είτε έξι ώρες και σαράντα λεπτά – θα έχουν πλέον εβδομαδιαίο ρεπό», σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση.

Πρόκειται για μια νέα πολιτική της Σκλαβενίτης, η οποία αφορά σε 5.700 εργαζομένους (συνολικά οι εργαζόμενοι της επιχείρησης είναι 33.000), σύμφωνα με πηγές της εταιρείας. Οι αποδοχές των εν λόγω εργαζομένων παραμένουν ίδιες, ενώ πλέον θα έχουν μία ημέρα ρεπό, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Αυτή η νέα παρέμβαση της Επιχείρησης, αναμένεται να οδηγήσει σε νέες θέσεις εργασίας για την κάλυψη αναγκών που θα δημιουργηθούν, ενισχύοντας ακόμα περαιτέρω την απασχόληση στον κλάδο και κατ’ επέκταση την εγχώρια αγορά εργασίας.

Η ανακοίνωση

«Η σημερινή μέρα είναι πραγματικά ξεχωριστή και σημαντική, καθώς είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι ανακοινώθηκε από την εταιρεία η κατάργηση, από την 1η Νοεμβρίου, της εξαήμερης απασχόλησης!

Στο πλαίσιο αυτό, οι συνάδελφοι που έχουν εξαήμερη σύμβαση – είτε εργάζονται έξι ώρες ημερησίως είτε έξι ώρες και σαράντα λεπτά – θα έχουν πλέον εβδομαδιαίο ρεπό. Συγκεκριμένα, οι συνάδελφοι μερικής απασχόλησης (6Χ6) θα εργάζονται τέσσερα επτάωρα και ένα οκτάωρο και οι συνάδελφοι πλήρους απασχόλησης (6Χ6,40) πέντε οκτάωρα.

Πρόκειται για μία εξέλιξη η οποία, μολονότι αφορά αποκλειστικά συναδέλφους της εταιρείας μας, εκτιμούμε ότι μπορεί να έχει θετικές συνέπειες για τον κόσμο της μισθωτής εργασίας συνολικότερα, καθώς αποτελεί ένα ξεκάθαρα θετικό παράδειγμα. Ως γεγονός στέλνει στην ελληνική κοινωνία μήνυμα αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης, μήνυμα αντίστοιχο με αυτό που εξέπεμψε η επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας που υπογράψαμε τον προηγούμενο Δεκέμβριο, η οποία ήταν η πρώτη στην πατρίδα μας που αναγνώρισε τις χαμένες – με βάση τη νομοθεσία – τριετίες της περιόδου 2012 – 2023».

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: