Ν. Παππάς για φορολογικό ν/σ: Στο στόχαστρο η μεσαία τάξη, στο απυρόβλητο η φοροδιαφυγή
14 November 2023
Μ. Βορίδης στο Naftemporiki TV: Η ακρίβεια είναι στην απόλυτη προτεραιότητα του πρωθυπουργού
14 November 2023

Σολτς σε Μητσοτάκη: Επιθυμούμε να συνεργαστούμε πιο στενά – Να βρούμε κοινές λύσεις στο μεταναστευτικό

«Οι σχέσεις Ελλάδας και Γερμανίας είναι καλές και επιθυμούμε να συνεργαστούμε πιο στενά στους τομείς της οικονομίας, της ενέργειας και της προστασίας του κλίματος» τόνισε ο Γερμανός καγκελάριος στις κοινές δηλώσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά τη συνάντησή τους στο Βερολίνο.

«Ο κατάλογος των διμερών μας έργων είναι μακρής και χαίρομαι που σημειώσαμε περαιτέρω πρόοδο» είπε ο κ. Σολτς αναφερόμενος στην ατζέντα των συνομιλιών.

Ο καγκελάριος της Γερμανίας τόνισε πως ένα σημαντικό σημείο της διμερούς συνεργασίας έχει να κάνει με το ζητημα της μετανάστευσης. «Η Ελλάδα βρίσκεται στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. και οι παράτυπες αφίξεις αυξήθηκαν σημαντικά φέτος, αλλά και η Γερμανία αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις. Αυτό καθιστά το γεγονός ότι θα πρέπει να βρούμε κοινές λύσεις τόσο σε διμερές όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο» ανέφερε.

Όπως είπε, «συμφωνήσαμε στη σημασία της ταχείας ολοκλήρωσης της μεταρρύθμισης του κοινού ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου και συζητήσαμε δυνατότητες μείωσης των δευτερογενών μετακινήσεων».

naftemporiki.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: